Rukomet

Umag jači za reprezentativku koja dolazi na posudbu iz Lokomotive

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.08.2019.
Umag jači za reprezentativku koja dolazi na posudbu iz Lokomotive
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska reprezentativka Kristina Plahinek nova je članica Umaga. Plahinek dolazi na posudbu iz zagrebačke Lokomotive...

Umag je dobio novo pojačanje uoči nadolazeće sezone. Na posudbu je stigla Kristina Plahinek, lijevo krilo iz zagrebačke Lokomotive, inače i dio hrvatske reprezentacije.

Plahinek je godinama nastupala za riječki Zamet otkud je i otišla u Lokomotivu, a sljedeću sezonu provest će na posudbi u Umagu.

"Za nas su u ovoj situaciji to iznimna pojačanja, posebice kad je riječ o višegodišnjoj igračici Zameta koja je u posljednje vrijeme stekla i status reprezentativke. Uspjeli smo sa zagrebačkim klubom dogovoriti da nam je ustupi kako bi prebrodili trenutačno stanje u kojem nam je dragocjena svaka igračica. O vrijednostima Kristine Plahinek ne treba trošiti riječi, to će se najbolje vidjeti i osjetiti u našoj igri. Tako ćemo uz ostanak Andree Pavković u startnim utakmicama nadomjestiti izostanak Ane Jajčević koja zbog operativnog zahvata prsta desne ruke neće biti spremna za svoju ulogu. Iskreno se nadam da će taj hendikep nadoknaditi Plahinek i Pavković, kako u napadu, jednako tako i u obrambenoj zadaći", rekao je novi trener Umaga Bruno Maros za Glas Istre.

Maros dodaje kako je kadar još uvijek kratak i morat će racionalnom igrom to nadoknađivati.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!