Nogomet

Kako su igrali: Reprezentativci odradili sjajan posao, Petković impresivan

Jan Šneler • srijeda, 21.08.2019.
Kako su igrali: Reprezentativci odradili sjajan posao, Petković impresivan
Foto: FaH

Dinamo je uspješno odradio posao u prvom susretu play-offa Lige prvaka, slavio je u Maksimiru s 2:0 protiv Rosenborga i u još boljem raspoloženju priprema se za uzvrat...

Dominik Livaković - Nije bio besposlen. Odlično se postavljao, sve što je morao obranio, vrlo siguran u izlascima. Kod drugog pogotka najzaslužniji za sjajnu loptu upućenu prema naprijed.

Petar Stojanović - Znalo se da Rosenborg napada preko krila i Stojanović je imao zahtjevnu obrambenu zadaću to sve pokriti. U napadu rijetko, ali obrambeno više nego solidno.

Dino Perić - Miran u predaji lopte, nekoliko dobrih izleta prema naprijed. Siguran u skoku, iako je vodio veliku borbu s Dilaverom protiv norveških napadača.

Emir Dilaver - Slično kao Perić, siguran u obrambenim zadacima, miran u predaji lopte. Čim momčad ne primi pogodak, stoperi moraju biti na visokoj razini.

Marin Leovac - Ofenzivniji od Stojanovića, dobro tražio Oršića u prilici u drugom dijelu. Obrambeno imao dosta posla, ali nije bio nesiguran. U 82. minuti solidno tukao, ali Hansen mu je obranio udarac iskosa.

Arijan Ademi - Kapetan se iznimno trudio, trčao, nalazio u prilikama, ali nažalost nije poentirao. Šteta jer se našao u dvije sjajne prilike, naročito onoj u prvom dijelu kada je morao zabiti.

Nikola Moro - Slično kao u Budimpešti, iznimno rastrčan i siguran. Malo ga je ukočio žuti karton u 25. minuti susreta, ali odlično pronašao Ademija u prvom dijelu i umalo bio strijelac nakon silovitog udarca.

Dani Olmo - Ponajbolji u Dinamovom dresu što nije nimalo čudno. Olmo je sjajan igrač, pravi kreativac ovog Dinama i to se vidjelo u današnjem susretu. Nije asistirao niti zabio, ali bio je mozak svih akcija Modrih.

Izet Hajrović - Nije ovo bio njegov dan. Kasnio u obrambenim zadaćama, prilično nesiguran u napadu. Navikao nas je na bolja izdanja, ali ovo nije jedno od tih. Najslabije ime Dinama danas, iako je bio dodao loptu Petkoviću iz čega se izrodio jedanaesterac.

Mislav Oršić - Još jedna sjajna Oršićeva utakmica. Rastrčan, prodoran, srčan i što je najvažnije opasan. Sudjelovao kod prvog pogotka, strijelac drugog. Jednom riječju – odličan.

Bruno Petković - Najbolji igrač Dinama večeras. Snažan kakav je hrvao se s gostujućim čuvarima, izborio jedanaesterac i precizno ga realizirao. Sudjelovao kod drugog gola, a uz to pretrčao kilometre i kilometre, doslovno ga je svugdje bilo. Hrvatska definitivno ima nasljednika Marija Mandžukića.

Amer Gojak - Ušao u 64. minuti, premalo igrao za ocjenu.

Iyayi Atiemwen - Ušao u 84. minuti, premalo igrao za ocjenu.

Mario Gavranović - Ušao u 87. minuti, premalo igrao za ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!