Nogomet

Acosty: "Poštujemo Gent, ali vjerujemo u sebe, već smo pokazali da smo jaki"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 22.08.2019.
Acosty: "Poštujemo Gent, ali vjerujemo u sebe, već smo pokazali da smo jaki"
Foto: FaH

Rijeka večeras u Gentu igra prvu utakmicu play-offa Europske lige i traži pozitivan rezultat s kojim bi stvorila preduvjete za neizvjestan uzvrat na Rujevici...

Jedan od jakih aduta Rijeke bit će Maxwell Acosty koji je bio blizu odlaska s Rujevice, ali je ipak ostao u klubu. Bio je odličan u Škotskoj, a Riječani se nadaju da će i u Gentu biti isto takav.

"Izgledalo je kao da će se dogoditi transfer, puno se o tome pričalo, ali još sam ovdje i dalje se vidim u Rijeci. Tu sam zadovoljan, moja obitelj je ovdje zadovoljna, suigrači su mi sjajni. U nogometu se sve uvijek brzo promijeni, ali dok god sam ovdje davat ću sve od sebe i neću se zamarati transferima. Razmišljam o tome kako što bolje napraviti ono što trener traži od mene, koncentriran sam na Rijeku i to se neće promijeniti", istaknuo je Acosty za Sportske novosti.

Acosty je igrao jednu od ključnih uloga u rušenju Aberdeena, njegova brina u tranziciji puno znači Riječanima. Takav bi mogao biti od koristi i u Gentu.

"Naravno da možemo očekivati poneki bijeg i u Gentu. Uvijek pokušavam dati sve od sebe za momčad, trener od mene traži da pokušam iskoristiti dubinu u igri i to radim najbolje što mogu. Zato sam tu i učinit ću sve što mogu za momčad, neovisno igram li 15, 30 ili 90 minuta. Moj je način igre takav da tražim prostor. U HNL-u je to teško jer se protivnici zgusnuto brane i tu se teže snalazim, no u Europi uvijek ima prostora. Kada dobijem loptu u dubinu, onda sam opasan i zato izgleda da uvijek igram bolje u Europskoj ligi, to je samo zbog načina igre protivnika."

Acosty vjeruje kako Rijeka igra najbolje onda kada je to najbitnije.

"Uvijek igramo najbolje kada dođu velike utakmice. Prije dvije godine igrali smo sjajno u Europi, osim onaj susret s Austrijom za koji nikom nije jasno kako smo izgubili. Sezonu kasnije dogodio se Sarpsborg, ali mislim da stvarno dobro odgovaramo na europske izazove. Za nas bi bila velika stvar da dohvatimo grupnu fazu. Jako nam je stalo do ova dva susreta i prolaza. Obje utakmice bit će teške, još teže nego protiv Aberdeena i morat ćemo biti još bolji za konačan rezultat. Gent je kvalitetniji od Aberdeena, morat ćemo biti još koncentriraniji, sigurno su i oni nas dobro snimili."

Acosty se posebno upoznavao s načinom na koji igraju Gentovi braniči i u kojim kretanjima se najbolje snalaze.

"Vidio sam da imaju veznjaka iz Gane, no ne poznajem ga od ranije. Volim proučiti način igre protivnika, da vidim kako dišu. Vidio sam da su dobra momčad koju treba respektirati, ali protiv njih treba igrati bez straha. Poštujemo ih, ali vjerujemo u sebe, već smo pokazali da smo jaki."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!