Tenis

Viktor Galović propustio dvije meč lopte i ostao bez trećeg kola kvalifikacija

Branimir Korać • petak, 23.08.2019.
Viktor Galović propustio dvije meč lopte i ostao bez trećeg kola kvalifikacija
Foto: Pixsell

Viktor Galović odigrao je dobar meč protiv favoriziranog Talijana Jannika Sinnera, ali ostao je ipak malo prekratak i nije uspio izboriti prolaz u treće kolo kvalifikacija US Opena...

Ispao je i posljednji hrvatski predstavnik u kvalifikacijama US Opena. Viktor Galović nije uspio svladati Jannika Sinnera iako je bio u jako dobroj poziciji i imao priliku doći do pobjede.

Sinner je ušao u ovaj dvoboj sa statusom favorita i to je i potvrdio, ali se pošteno namučio. Ipak na kraju je upisao 20. pobjedu na brzoj podlozi ove sezone i ostao na samo dva poraza.

Prvi set pripao je Galoviću koji je došao do breaka već u prvom gemu i nakon toga zadržao je prednost. U drugom setu Sinner je poveo 5:2, Galović se vratio i uspio je doći do breaka, ali u 13. igri Sinner je bio bolji sa 7:2.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Galović imao break, vodio 5:2, u osmom gemu imao i dvije meč lopte na reternu, nije ih iskoristio da bi nakon toga izgubio sve gemove do kraja. Sinner je meč završio serijom 5:0 u gemovima i prošao je u finale kvalifikacija.

Tamo će igrati protiv Marija Vilelle Martineza koji je izbacio Tara Daniela pa Akiru Santillana.

US Open, drugo kolo kvalifikacija:
Jannik Sinner (Italija, 24) - Viktor Galović (Hrvatska) 4:6, 7:6(2), 7:5

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!