Košarka

Kutak za kladioničare: Meč Zvereva i Schwartzmanna bit će uzbudljiv, Bogdanović vodi Srbiju do nove pobjede

Jan Šneler • ponedjeljak, 02.09.2019.
Kutak za kladioničare: Meč Zvereva i Schwartzmanna bit će uzbudljiv, Bogdanović vodi Srbiju do nove pobjede
Foto: EPA

Svjetsko prvenstvo u košarci i US Open i danas su središnji događaji dana. Naravno uz prijelazni rok, točnije njegov zadnji dan, ali kako tu ne možemo postavljati oklade, usredotočimo se na košarku i tenis...

Portoriko - Španjolska

Drugo je kolo Svjetskog prvenstva u košarci, a Španjolci su veliki favoriti protiv Portorika. Nakon uvjerljive pobjede protiv Tunisa, Španjolska bi morala jednako kvalitetno i ozbiljno odigrati protiv Portorika.

Portoriko je nakon velikog preokreta svladao Iran i ovo nije susret u kojem moraju loviti iznenađenje. Objektivno, s Tunisom se Portoriko može "potući" za drugo mjesto u skupini i prolaz u drugu fazu.

Danas očekujemo dominaciju Španjolske, ali Portoriko je momčad koja igra na jako puno koševa i stoga možemo očekivati da će postići više od 62 koliko je dao Tunis. U tom kontekstu, možemo očekivati i veći broj poena na cijelom susretu.

Procjena: Više od 157.5 koševa

Koeficijenti (Supersport): Manje od 157.5 @1.85, Više od 157.5 @1.85

Srbija - Filipini

Srbi su fenomenalno odigrali prvo kolo i "razbili" Angolu s 46 poena razlike. Dominirala je izuzetno raspoložena Srbija od prve do zadnje minute, a slično se očekuje i danas. Filipini doista nisu protivnik koji bi mogao ugroziti ovakvu momčad Srbije.

U prvom kolu su poraženi od Talijana sa 62:108 i Filipini pokazuju kako su ove dvije europske momčadi daleko iznad njih i Angole u ovom trenutku. Pobjeda Srbije neće doći u pitanje, kao niti vjerojatna velika koš razlika, ali mi smo se odlučili na igrača.

Bogdan Bogdanović bio je najbolji pojedinac u pobjedi protiv Angole s 24 poena. Filipini imaju Andraya Blatchea na centarskoj poziciji koji bi mogao pokušati zatvoriti visoku srpsku liniju i Bogdanović bi trebao imati puno prostora za sjajan šut. U tom slučaju, ovu marginu mogao bi lako preći.

Procjena: Bogdanović više od 17.5 koševa

Koeficijenti (Supersport): Manje od 17.5 @1.85, Više od 17.5 @1.85

Zverev - Schwartzmann

Alexander Zverev nije imao lagan posao na ovogodišnjem US Openu. Ždrijeb mu je donio neugodnog Radua Albota u prvom i Francisa Tiafoea u drugom kolu. U oba meča slavio je nakon dugotrajnih pet setova. Tek u trećem kolu imao je nešto lakši posao protiv Aljaža Bedenea kojeg je dobio s 3:1.

S druge strane Diego Schwartzmann sva tri meča odradio je savršeno. Pobijedio je sva tri s 3:0 i ukupno izgubio tek 23 gema. To je manje od osam gemova po meču što je prilično impresivno. Još kada se uzme u obzir da je u prvom kolu slavio nakon jednog tie-breaka dolazimo do potvrde da je Argentinac u sjajnoj formi.

Zverev igra dobro, izgleda kao da je prebolio svoje poznate "dječje bolesti", ali Schwartzmann nije nimalo bezazlen protivnik. Upravo iz razloga koje smo gore naveli i forme Argentinca, vjerujemo da će meč otići u više od 40 gemova.

Procjena: Više od 40.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): Manje od 40.5 @1.95, Više od 40.5 @1.75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!