Košarka

Argentina nadigrala i Nigeriju, Luis Scola drugi najbolji strijelac u povijesti SP-a

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.09.2019.
Argentina nadigrala i Nigeriju, Luis Scola drugi najbolji strijelac u povijesti SP-a
Foto: EPA

Argentina je stigla i do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu u Kini. U drugom kolu svladala je Nigeriju s 94:81 u velikoj večeri za Luisa Scolu...

Luis Scola ipak je glavna priča drugog kola u B skupini, Argentina je pobijedila potencijalno neugodnu Nigeriju 94:81, ali na kraju se ipak više govorilo o legendarnom Argentincu.

Naime Scola je ostvario ono što se od njega i očekivalo, prestigao je na ljestvici svih vremena po broju poena Australca Andrewa Gazea i došao na drugo mjesto svih vremena.

Ispred Scole sada je samo veliki Brazilac Oscar Schmidt kojeg ipak možemo smatrati nedostižnim jer bi Scola morao ubaciti još više od 300 poena.

Protiv Nigerija Argentina nije imala tako lagan posao kao u prvom kolu protiv Južne Koreje. Ipak je morala malo više zapeti, posebno u drugom poluvremenu da bi se koliko toliko odvojila.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 43:43 da bi početkom drugog dijela Argentina pobjegla na dvoznamenkastu prednost i nakon toga mirno dovršila posao.

Scola je bio prvo ime Argentine s 23 poena i deset skokova, a Patricio Garino dodao je 17 poena i sedam skokova te četiri blokade.

Kod Nigerije Josh Okogie ubacio je 18 poena i podijelio pet asistencija, a Jordan Nwora dodao je 13 poena i pet ukradenih lopti.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Nigerija81:94Argentina
Rusija87:73Južna Koreja
1Argentina 30+47
2Rusija 21+11
3Nigerija 12+24
4Južna Koreja 03-82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!