Rukomet

Šipić: "Opće mišljenje je da za plasman u osminu finala Lige prvaka ne trebamo brinuti"

Mihaela Bradovski • utorak, 03.09.2019.
Šipić: "Opće mišljenje je da za plasman u osminu finala Lige prvaka ne trebamo brinuti"
Foto: EPA

Marin Šipić kreće novu sezonu u novom klubu, PPD Zagrebu. Šipić je uvjeren kako sa Zagrebom može ostvariti ciljeve koji nisu mali...

Marin Šipić naporno je radio na pripremama i pun samopouzdanja ulazi u novu sezonu. Na pripremama se radilo dobro i stvari polako sjedaju na svoje mjesto.

"Ovaj put radilo se baš muški, mislim da u životu nisam prošao ovakve pripreme. Temelj je stvarno odličan i mislim da sam spreman za sezonu. Dosta je novih igrača, trebalo je sve to posložiti i na tome smo najviše radili tijekom priprema. Tijekom priprema dok je nagomilan umor to i nije izgledalo sjajno, ali mislim da će s vremenom stvari sjedati na svoje mjesto, posebno u obrani za koju smatram da nam je jaka, a na pripremama smo primali puno golova. Tu su u sredini Vekić, zatim snažni Stojnić, Bećiri, Hrstić i polako se iz utakmice u utakmicu sve više razumiju. Stajao sam između njih i nije mi bilo ugodno", ističe Šipić za Sportske novosti.

Tamše mu je namijenio više uloga u fazi obrane.

"Trener Tamše me vidi kao dvojku ili peticu, a u nekim varijantama i prednjeg. Osjećam da napredujem i sam sebi kažem da moram moći sve da bi bio igrač kakav očekujem da ću biti. Vjerujem da mogu puno napredovati kao i svaki drugi mladi igrač. Za mene je Liga prvaka nova razina u karijeri. Prošao sam kroz domaća natjecanja, prošao sam EHF kup i to je logičan nastavak."

Šipić će u narednoj sezoni prvi put igrati u Ligi prvaka, a vjeruje da neće imati problema u borbi za ulazak u osminu finala Lige prvaka.

"Teško mi je reći jer se nisam susreo s Ligom prvaka, ali je opće mišljenje da za plasman u osminu finala Lige prvaka ne smijemo brinuti. Barcelona i PSG su daleko ispred ostalih, ali naravno da ćemo i protiv njih tražiti svoju priliku. SEHA liga je jača nego ranije, posebno naša skupina, a cilj je biti među prva dva što neće biti jednostavno s obzirom da smo u skupini s Veszpremom, Meškovom, Spartakom i Rabotnikom. Cilj je Final Four, a onda je sve moguće."

PPD Zagreb sezonu otvara večeras u Šapcu protiv Metaloplastike susretom koji počinje u 19 sati.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!