Košarka

Petorka dana: Bjelica i Marjanović najbolji kod Srbije, Deck predvodio Argentince

Jan Šneler • petak, 06.09.2019.
Petorka dana: Bjelica i Marjanović najbolji kod Srbije, Deck predvodio Argentince
Foto: EPA

Kako se Svjetsko prvenstvo nakon prvog kruga podijelilo u dva smjera (drugi krug i razigravanje za mjesta), odlučili smo se isključivo za igrače koji još uvijek sudjeluju u borbi za medalje...

Mateusz Ponitka

Po drugi puta u petorci dana našao se poljski bek Mateusz Ponitka. Poljaci igraju jako dobro i svakom utakmicom potvrđuju da su zasluženo u drugoj fazi. Današnjim slavljem protiv Rusije (79:74) došli su do četvrtfinala i borbe za medalju.

Iako nije bio sjajan u šutu (slabih 2/8), Ponitka je bio siguran s linije slobodnih bacanja (9/9) što je također vrlo bitno. Susret je zaključio s 14 poena, čak devet skokova, tri asistencije te tri ukradene lopte.

Gabriel Deck

Nakon Luisa Scole i Facunda Campazza, novi Argentinac u petorci dana. Iako protiv Venezuele Argentinci nisu imali većih problema, Gabriel Deck i ostatak njegovih suigrača nisu se ni trenutka opuštali. S obzirom na to da je Poljska svladala Rusiju, Argentina je ovim slavljem osigurala četvrtfinale.

Što se tiče Decka, on je za pola sata igre ubacio 25 koševa uz odličnih 9/12 iz igre, dodao je tome četiri skoka i dvije asistencije te jednu ukradenu loptu.

Nemanja Bjelica

Srbija nastavlja žetvu uvjerljivih pobjeda. Novi na listi teško poraženih je Portoriko (90:47). Danas je najbolji bio Nemanja Bjelica. Krilo Srbije pokazalo je sjajnu šutersku formu i u trenucima kada je Portoriko malo zaprijetio, Bjelica je s dvije trice u nizu sve vratio u mirnije vode.

Na kraju susreta Bjelica je ubacio 18 koševa, dodao tome šest skokova i upisao tri asistencije. Valja istaknuti kako je trice šutirao 4/6.

Juan Hernangomez

Do ovog susreta u našim petorkama dana nisu se još našli španjolski košarkaši. Možete nas kritizirati zbog toga, ali čini nam se da niti jedan Španjolac nije toliko iskočio da bismo ga nagradili mjestom u najboljoj petorci. Danas su Španjolci nakon velike borbe svladali Italiju, a ponajbolji je bio Juan Hernangomez.

On je ubacio 16 poena uz četiri skoka. Na terenu je proveo 23 minute i gotovo je izvjesno da bi puno više napravio da je dobio veću minutažu.

Boban Marjanović

U ovu kategoriju mogli smo staviti i Nikolu Jokića, ali ipak odlučili smo se za simpatičnog i sjajnog centra Bobana Marjanovića. Upravo je on jedan od onih koji je Srbiji donio veliku prednost na samom početku susreta protiv Portorika.

Na kraju susreta, zbog rotacije s Jokićem i Miroslavom Raduljicom, upisao je svega 16 minuta, ali za to vrijeme je ubacio 16 poena (7/8) i upisao četiri skoka od čega tri napadačka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!