Košarka

Micić unatoč obiteljskoj tragediji igra protiv Argentine

Matej Kačan • ponedjeljak, 09.09.2019.
Micić unatoč obiteljskoj tragediji igra protiv Argentine
Foto: EPA

Reprezentacija Srbije je porazom od Španjolske kao protivnika u četvrtfinalu dobila iskusne Argentince, a nakon poraza ekipu je potresla još jedna ružna vijest. Nakon borbe s teškom bolešću preminula je majka srpskog organizatora igre Vasilija Micića...

Vasilije Micić prošle je sezone u dresu turskog Efesa zaludio košarkašku Europu. Predvodeći svoju ekipu do naslova prvaka Turske te finala Eurolige zaradio je epitet ponajboljeg europskog playmakera. Na Svjetskom prvenstvu ipak pruža slabije partije te prosječno bilježi šest poena te četiri asistencije za 20 minuta po susretu, a razloge slabijih predstava možemo tražiti u teškoj obiteljskoj situaciji.

Naime, Micić je kroz cijeli turnir mislima bio uz bolesnu majku, a srpsku javnost je jutros uzdrmala vijest da je gospođa Micić naposljetku preminula. Usprkos tome, Vasilije je uz dogovor s izbornikom Sašom Đorđevićem odlučio ostati uz ekipu i igrati četvrtfinale.

"Vasa prolazi kroz teško razdoblje, ali je odlučio biti s nama i igrati protiv Argentine", poručio je izbornik za srpske medije.

Utakmica četvrtfinala između Srbije i Argentine na rasporedu je u utorak 10. rujna u 13 sati, a Micić će morati ponijeti veliki teret organizacije srpskih napada uz Stefana Jovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!