Nogomet

Jurčević: "Hrvatska je propustila svoju šansu u prvih 15-20 minuta utakmice"

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.09.2019.
Jurčević: "Hrvatska je propustila svoju šansu u prvih 15-20 minuta utakmice"
Foto: Pixsell

Izbornik Azerbajdžana Nikola Jurčević priznao je da je strahovao da njegova reprezentacija ne prođe još gore od Slovačke nakon furioznog ulaska Hrvatsle u susret...

Nikola Jurčević orkinuo je Hrvatskoj dva boda. U normalnim okolnostima navijao bi za Hrvatsku, ali ovdje je bio na suprotnoj strani i pokušao je svladati Hrvatsku.

"Rekao sam i Azerbajdžancima da je moje srce uvijek za Hrvatsku, ali u ovoj utakmici, moram biti iskren, svim srcem sam htio da mi napravimo dobar rezultat. Ipak radim s tim dečkima, imam fantastičan odnos s njima, oni jako dobro rade i treniraju. Bili smo u nekoliko utakmica na korak do velike senzacije jer je nemoguće uspoređivati hrvatsku i našu kvalitetu, izbor hrvatskih i naših igrača tako da je ovo veliki uspjeh i za mene osobno, ali naravno i za azerbajdžanski nogomet kao jedan podstrek da se može napraviti mali korak naprijed", istaknuo je Jurčević za HRT.

Jurčević je strahovao u početku susreta od teškoj poraza, Hrvatska je sjajno krenula, ali nije to uspjela zadržati.

"Nogomet je specifičan, sam tijek utakmice je bio takav da prvih 15-ak minuta je izgledalo da je samo pitanje s koliko će Hrvatska pobijediti u Bakuu. Činilo se da ide prema reprizi Slovačke, ako ne i gore. Nisam siguran da je ono bio stopostotni jedanaesterac pa sam tu bio malo i razočaran, ali naš golman imao je nekoliko fantastičnih reakcija i tu nas je držao u igri. Kako je utakmica dalje rasla, tako smo i mi ulazili u neke kontre i polukontre, imali jednu veliku šansu koju je Livaković obranio pa neke golove koji su poništeni, ali sve to davalo je neku naznaku da se možda može nešto i napraviti. Tu se probudila i publika i mi smo došli do fantastičnog gola individualnom akcijom našeg igrača i u nekoj varijanti možda se moglo dogoditi da dođemo čak i do pobjede. Da je Hrvatska zabila drugi gol, mislim da bi priča bila davno završena, ali dok god je bilo 1:0, bili smo u igri i potpuno zasluženo izborili remi. Hrvatska je propustila svoju šansu u prvih 15-20 minuta utakmice."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!