Nogomet

Štimac neočekivano izvukao remi kod domaćina Svjetskog prvenstva, porazi za Mišu i Jozaka

Branimir Korać • utorak, 10.09.2019.
Štimac neočekivano izvukao remi kod domaćina Svjetskog prvenstva, porazi za Mišu i Jozaka
Foto: Kristijan Komarica

Veliko iznenađenje u sklopu azijskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo priredila je Štimčeva Indija koja je kao totalni autsajder doputovala u Katar i izvukla bod...

S obzirom na ogromnu razliku u kvaliteti i sam ulazak u kvalifikacije, remi Indije u gostima kod Katarana ima miris senzacije. Igor Štimac može zahvaliti svom vrataru i nepreciznosti napadača Katra što napušta Dohu neporažen.

Susret je okončan 0:0 što je prvi bod Indije koja je na startu na svom travnjaku poražena od Omana 2:1, a Katar je u kvalifikacije krenuo 6:0 pobjedom protiv Afganistana.

Ovdje je domaćin konstantno napadao, stvorio niz prilika, ali lopta nije htjela u gol, briljirao je vratar Gurpreet Singh Sandhu.

U sljedećem kolu Štimcu slijedi dvoboj protiv Bangladeša koji je u kvalifikacije krenuo porazom od Afganistana 1:0 i nalazi se na dnu ljestvice.

Manje uspjeha imali su Romeo Jozak i Ante Miše, ali s obzirom na protivnike - očekivano.

Jozak je s Kuvajtom ugostio Australiju i upisao poraz 3:0. Matthew Leckie dvaput te Aaron Mooy jednom bili su strijelci za Australce već u prvih 38 minuta.

Miše je s Turkmenistanom ugostio Južnu Koreju te izgubio 2:0. Na Sang-Ho u 13. i Jung Woo-Young u 82. minuti doveli su Korejce do pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!