Košarka

Ivan Tomas: "Ako želimo parirati jačim ekipama, moramo biti puno bolji u obrani"

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 29.09.2019.
Ivan Tomas: "Ako želimo parirati jačim ekipama, moramo biti puno bolji u obrani"
Foto: Pixsell

Dubrava je u povratničkoj utakmici u najvišem hrvatskom košarkaškom rangu poražena kod kuće od Zaboka koji je bez većih problema stigao do startne pobjede...

Zabok nije imao problema u prvom kolu HT Prve lige u kojem je gostovao kod Dubrave. Zabočani su slavili sa 106:84 u susretu koji je bio izvjestan i nije bilo dvojbe tko će slaviti.

"Prvo bih čestitao Dubravi Furnir na povratku u HT Premijer ligu gdje mislim da joj je i mjesto. Ja sam se pribojavao ove utakmice iako smo znali da ulazimo u nju kao blagi favoriti, ali opet bojao sam se pune dvorane jer smo relativno neiskusni. Bilo je bitno da obrambeno dobro uđemo u ovu utakmicu što smo odradili i brzo smo se razigrali i u napadu. Opet moram naglasiti da smo imali dobar dio utakmice gdje nismo bili dobri u obrani i ako želimo parirati jačim ekipama, a već nas čeka Split iduće kolo, moramo biti puno bolji u obrani", kazao je trener Zaboka Ivan Tomas za stranicu Hrvatskog košarkaškog saveza.

Trener Dubrave Darko Krunić i prije susreta gurao je goste u ulogu favorita, a od svojih igrača očekivao je i tražio više.

"Zabok je pokazao puno više želje, energije, dodavanja, trčanja i svega što košarku čini lijepom. To sve je Zabok demonstrirao u Dubravi. Imam bitku sa svojim igračima da moramo biti agresivniji jer su oni u glavama napadački orijentirani i onda se dogodi ovakav poraz jer je ovo HT Premijer liga, a ne Prva liga ili Druga liga."

Perspektivni Luka Tomas odigrao je dobru utakmicu i bio među najboljim igračima Zaboka u ovom susretu.

"Mislim da smo pokazali da smo bolja ekipa, ipak smo dugo zajedno. Dobro smo se pripremili za Dubravu i sad slijedi Split za što se treba što bolje spremiti."

Strijelce Dubrave predvodio je Marko Šarac.

"Prije svega čestitam ekipi Zaboka na pobjedi. Ušli su puno agresivnije i čvršće u utakmicu, dok mi na to nismo mogli odgovoriti. Mislim da još nismo svjesni težine ove lige. No, mislim da ćemo treningom moći nadoknaditi i uigrati se protiv Škrljeva."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!