Košarka

David Blatt se razišao s grčkim velikanom samo dva mjeseca nakon teške dijagnoze

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.10.2019.
David Blatt se razišao s grčkim velikanom samo dva mjeseca nakon teške dijagnoze
Foto: Pixsell

Proslavljeni košarkaški trener David Blatt i grčki velikan Olympiakos su raskinuli suradnju. Blatt je na klupi pirejske ekipe ušao u drugu sezonu porazom, a u nedjelju je Olympiakos objavio raskid ugovora...

Davidu Blattu je prije samo dva mjeseca dijagnosticirana multipla skleroza, a usprkos tome je tada izjavio da želi nastaviti s trenerskim poslom. Ipak, na samom početku sezone, Blatt je ostao bez posla nakon prekida suradnje s grčkim velikanom Olympiakosom.

"Ovo je težak trenutak za sve nas jer se razilazimo sa sjajnim trenerom, ali iznad svega predivnom osobom. Imali smo čast surađivati s jednom od najvećih ikona u svijetu košarke i mnogo toga smo dobili njegovom prisutnošću. Blatt je služio klubu konstantno i s velikom hrabrošću i nesebičnošću. Podržao je klub u svim velikim odlukama. Želimo mu zahvaliti na svemu što je dao za Olympiakos i iz dubine srca mu želimo svu sreću na poslovnom i privatnom planu", stoji u priopćenju kluba.

Još se ne zna hoće li Blatt tražiti novi trenerski posao s obzirom na zdravstveno stanje, ali i on je imao samo tople riječi za klub prilikom komentiranja razlaza.

"Nakon dugih razgovora prepunih uzajamnog poštovanja između vlasnika kluba i mene, odlučili smo da je najbolje za oboje da pođemo svojim putevima. Vrijeme provedeno u Olympiakosu bilo je značajno i važno na mnogo načina. Cijenim nove ljude i prijateljstva koja smo moja obitelj i ja stekli ovdje. Mogu iskazati samo poštovanje prema vlasnicima, stožeru i igračima s kojima sam imao priliku raditi ovdje, oni su među najboljima u svom poslu."

Blatt je europsku slavu stekao kao trener Maccabija iz Tel Aviva s kojim je osvojio Euroligu 2014., a s reprezentacijom Rusije je osvojio Eurobasket 2007. te brončanu medalju na OI u Londonu 2012. Ima i NBA iskustvo kao glavni trener Cleveland Cavaliersa s kojima je igrao finale 2015. u prvoj godini povratka LeBrona Jamesa u Ohio.

Razlaz je došao nakon šokantnog poraza na startu ovogodišnje Eurolige. Olympiakos je u Francuskoj izgubio od novopečenog euroligaša Asvela s čak 19 koševa razlike.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!