Nogomet

Jurčević: "Moj igrač je postigao čist gol, sudac mi se kasnije ispričao, ali to nam malo znači"

Branimir Korać • utorak, 15.10.2019.
Jurčević: "Moj igrač je postigao čist gol, sudac mi se kasnije ispričao, ali to nam malo znači"
Foto: Pixsell

Nikola Jurčević s Azerbajdžanom je namučio Mađarsku, trebao uzeti i bod, ali poništen mu je čisti pogodak u samoj završnici susreta te je ostalo 1:0 za Mađarsku...

Nikola Jurčević upisao je poraz u Budimpešti iako je Azerbajdžan na kraju susreta došao do pogotka koji mu je trebao donijeti bod. Ipak, pogodak nije priznat iako je trebao biti.

"Ne znam da mi se ikad ranije dogodila takva odluka. Odmah je pokazao igranje rukom, a moj igrač postigao je čist gol. Kasnije mi je priznao da je pogriješio, mlad je i dobar sudac i prihvatio sam ispriku iako nemam od toga neke koristi", rekao je Jurčević za Sportske novosti.

Taj bod pomogao bi i Hrvatskoj u borbi za Europsko prvenstvo.

"Taj bod nam ne znači previše u vidu nekakvog plasmana, ali mi smo ga željeli i zaslužili svojim radom. Taj gol bi ujedno pomogao i Hrvatskoj, sada se sve zakompliciralo, ali uvjeren sam da će Hrvatska na kraju napraviti sve što treba u susretu sa Slovačkom i proći dalje. Ipak je najbolja u skupini."

Do kraja kvalifikacija Azerbajdžan će igrati još dvije utakmice i pokušat će iznenaditi.

"Mi ćemo i dalje pružati sve od sebe iako su svi nakon ždrijeba već ukalkulirali bodove protiv nas. Uzeli smo bod Hrvatskoj, trebali smo i Mađarskoj, nama je svaka utakmica novi motiv. U tih zadnjih 180 minuta pokušat ćemo još iznenaditi Wales i Slovačku."

Jurčević podsjeća kako danas protiv Hrvatske svi igraju s motivom više.

"Nakon Svjetskog prvenstva sve reprezentacije protiv Hrvatske igraju s još više motiva i s još većom željom. Vidjelo se i u Slovačkoj da tek drugi gol lomi utakmicu, dok je 1:0 još uvijek je nervoza prisutna. Vidjelo se to i u Rusiji gdje je Hrvatska slomila Argentinu nakon 2:0, a mi smo pokazali protiv Hrvatske i mađarske da 1:0 ne znači previše. Osim toga nama Hrvatima svi koji nisu u deset najboljih su slabi."

Jurčević ima ugovor do kraja kvalifikacija, a onda će se podvući crta i vidjeti hoće li nastaviti na klupi Azerbajdžana.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!