Košarka

Velić: "Ekipa je pokazala veliki karakter", Prkačin: "Jedna dobra utakmica ništa mi ne znači"

Jan Šneler • subota, 19.10.2019.
Velić: "Ekipa je pokazala veliki karakter", Prkačin: "Jedna dobra utakmica ništa mi ne znači"
Foto: Pixsell

Jučerašnji susret Cibonin trener Ivica Velić prokomentirao je riječima da je protivnik bio kvalitetniji, ali danas je definitivno razlika u kvaliteti bila na strani njegove momčadi…

Težak poraz od FMP-a u ABA ligi u petak, dan kasnije glatka pobjeda protiv jedne od boljih momčadi HT Premijer lige. Takva je sezona Cibone, utakmica je bezbroj i one dobro dođu da svi, kako igrači tako i navijači vide da razlika između Cibone i ostalih u domaćem natjecanju je jednaka onoj većine abaligaša i Cibone.

Vukovi su se ipak pribrali nakon poraza u petak, pokazali veliku energiju i želju te potpuno zasluženo slavili. Nije to bila neka fenomenalna košarkaška predstava, ali za ovu razinu natjecanja i ovo je dovoljno za doista velikih 96:66 protiv Splita.

“Reakcija je bila kakva i treba biti. Ekipa je imala karakter. Nakon teškog poraza, digli su se na pravi način i ta reakcija mi je bitna. Unutar šest dana odigrati četiri utakmice nije lako i za mnogo jače ekipe. S te strane mogu biti jako zadovoljan. Nisam trebao puno ekipu motivirati s obzirom na to da su gosti rekli da idu na pobjedu. Vidi se ipak da je ovo A-1 rang, a jučer smo mogli vidjeti kako to izgleda s ozbiljnim ekipama“, rekao je nakon utakmice Velić.

Trener Cibone napravio je dva iznenađujuća poteza u prvom dijelu. Pred sam kraj druge četvrtine kada je Cibona imala +23, Velić je zvao dvije minute odmora. Na pitanje zašto je to učinio, rekao je kako je htio nešto igračima pokazati, čisto situacijski. Htio je isto ponoviti i na kraju susreta, ali zbog poštovanja prema Splitu ipak nije. Što se tiče daljnje sezone, jasno je da Cibonu čeka borba za ostanak u ABA ligu i borba za naslov u HT Premijer ligi.

“Nemamo dovoljno jak tim da se možemo nositi sa svima u ABA ligi, ali dovoljno smo jaki da ostvarimo ciljeve u A-1 ligi“, zaključio je Velić.

Definitivno najbolje ime današnjeg susreta bio je Roko Prkačin. Mladić od 17 godina pokazuje iz dana u dan kako će biti veliki igrač Cibone. Nekada smo tako pratili razvoj Darija Šarića koji se mučio na početku igranja u ABA ligi, a kasnije je donio Ciboni naslov. Prkačin pokazuje veliku glad, želju za košarkom i ne boji se „ulaza“ i duela što je sjajno za tako mladog igrača. Uostalom četiri napadačka skoka (ukupno šest) govore o agresivnosti u napadu.

“Nakon jučerašnjeg poraza koji nam je teško pao, super smo reagirali. Zasluženo smo pobijedili. Nastavit ćemo dalje raditi kako smo radili. Ne želim isticati jednu utakmicu, to ništa ne znači. Jedino ako budem konstantan tijekom cijele sezone, onda ću isticati. Priznajem da imam nekih deficita, ali dat ću sve od sebe da uspijem to popraviti“, rekao je Prkačin.

Danas je igrao i protiv svog prijatelja i kolege iz mlađih selekcija Ivana Perasovića. Mladi igrač Splita također je bio dobar sa sedam poena i dva skoka. Oni su definitivno budućnost hrvatske košarke i treba ih isticati.

“Drago mi je da smo se sreli na ovoj razini. Mislim da je jako dobro reagirao“, dodao je mladi igrač Cibone.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!