Nogomet

Mateo Kovačić sjajan u važnoj pobjedi Chelseaja u Amsterdamu, odlični golovi u Leipzigu

Petar Jenjić • srijeda, 23.10.2019.
Mateo Kovačić sjajan u važnoj pobjedi Chelseaja u Amsterdamu, odlični golovi u Leipzigu
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmice trećeg kola Lige prvaka, po jedna u skupinama G i H. Chelsea je na gostovanju kod Ajaxa uspio doći do minimalne pobjede, dok je RB Leipzig nakon preokreta bio bolji od Zenita...

RB Lepizig - Zenit 2:1

Preokret protiv Zenita napravio je RB Leipzig koji je pred domaćim navijačima slavio s 2:1 te tako barem privremeno preuzeo vrh skupine G. S druge strane, Zenit ostaje na četiri osvojena boda.

Nakon nešto više od polovice igre u prvom poluvremenu Zenit je stigao do vodstva - i to kakvim pogotkom. Rakicki je dobio loptu na dvadesetak metara i ostao gotovo neometan. Iskoristio je višak prostora i sjajnim udarcem neobranjivo poentirao za 0:1.

Na otvaranju nastavka domaćin dolazi do poravnanja. Marcel Sabitzer proigrao je Konrada Laimera, a ovaj iskosa pogodio suprotni kut protivničkog gola.

Asistent za prvi pogodak donio je RB Leipzigu preokret, nakon što je prvo na prsa primirio loptu, a zatim sjajnim udarcem iskosa pogodio neobranjivo uz samu gredu.

Ajax - Chelsea 0:1

Vrlo vrijednu pobjedu upisao je Chelsea koji se s gostovanja kod Ajaxa vraća s punim plijenom. Jedan pogodak bio je dovoljan momčadi Franka Lamparda da se bodovno izjednačni s današnjim protivnikom.

Tijekom prvih pola sata Ajax je bio taj koji je dominirao u posjedu, no ostao je bez pravog pokušaja prema protivničkom golu. Vrijedi izdvojiti gostujući pokušaj nešto ranije u utakmici, no udarac Mounta obranio je Onana.

Činilo se da je u 35. minuti domaćin poveo nakon što je Promes skrenuo loptu u gol, no nakon pregledavanja snimke utvrđeno je da je igrač Ajaxa bio u zaleđu.

U drugom poluvremenu na prvu pravu priliku čekali smo do 60. minute. Ubacio je Promes iz kornera, a glavom pucao Alvarez. Lopta je "porazila" vratara Chelseaja, no završila je na okviru gola.

Uslijedile su dvije prilike gostiju preko Batshuayia koji je odmah po ulasku unio živost među svoju momčad, no nije bio precizan igrač Chelseaja.

Ipak, isti je igrač uspio poentirati i dovesti svoju momčad u vodstvo. Igrala se 86. minuta, a Batshuayi je pospremio loptu pod gredu nakon ubacivanja Christiana Pulisica na deset metara od gola.

Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za gostujuću momčad i to na vrlo visokoj razini.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

RB Leipzig2:1Zenit
Benfica2:1Lyon
1RB Leipzig 610:8+211
2Lyon 69:8+18
3Benfica 610:11-17
4Zenit 67:9-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!