Nogomet

Bradariću 90 minuta u remiju Lillea, Benfica nadvisila Lyon

Matej Kačan • srijeda, 23.10.2019.
Bradariću 90 minuta u remiju Lillea, Benfica nadvisila Lyon
Foto: EPA

Nakon dvije ranije utakmice, svoje treće kolo su u skupinama G i H završile ekipe Benfice i Lyona te Lillea i Valencije. Benfica je protiv Lyona slavila s 2:1, dok je Lille u sudačkoj nadoknadi izborio 1:1 uz punu minutažu Domagoja Bradarića...

Benfica je kod kuće svladala Lyon za svoju prvu pobjedu, a u isto vrijeme je uspjela spriječiti francusku momčad u osvajanju prvog mjesta skupine G.

Bila je to jedna poprilično izjednačena utakmica u kojoj je Lyon možda bio malo bolji, ali je domaćin imao bolju završnicu.

Već u 4. minuti Benfica vodi, a strijelac je Rafa Silva. Do kraja prvog poluvremena imali smo po jednu šansu na svakoj strani, pucali su Cornet glavom za Lyon i Seferović za domaćina, ali bez uspjeha.

U 70. minuti Lyon poravnava preko Memphisa Depaya, ali slavlje mora pričekati nekoliko minuta. Sudac je čekao direktivu iz VAR sobe radi mogućeg zaleđa, ali ga na sreću gostujućih navijača nije bilo i slavlje se moglo odraditi u miru.

Imao je Depay priliku za preokret utakmice, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora brani vratar. Kad neće Depay, hoće za domaćina Pizzi. Prvo je u 85. minuti zatresao vratnicu, a samo minutu kasnije šalje loptu u mrežu Lyona nakon velike greške gostiju za 2:1 i prvu pobjedu Benfice.

Rezultati by SofaScore

U skupini H Lille i Valencia su podijelili bodove, a nezadovoljni mogu biti domaćini koji su usprkos ogromnoj dominaciji morali čupati bod u sudačkoj nadoknadi. Ovo je Lilleu i prvi bod u Ligi prvaka, i to je izboren teškom mukom.

Prijetio je Lille od samog početka, a posebna drama odvijala se oko 40. minute. U prvoj fazi poluvremena prijetili su Araujo i Benjamin Andre, a u 40. minuti Yazici gađa gredu iz velike daljine.

Nekoliko sekundi kasnije domaćini traže jedanaesterac nakon jedne situacije u šesnaestercu Valencije, ali VAR je razočarao domaće navijače odlukom kako kaznenog udarca nema. Još jednu sjajnu šansu je do poluvremena imao Yazici, ali ne pogađa ni to.

Nakon 15 minuta drugog dijela napokon su se ukazali gosti. Prvo vratar domaćih Maignan brani zicer Maximilianu Gomezu, a dvije minute kasnije je bespomoćan protiv Čeriševa koji dovodi Valenciju u vodstvo.

U 84. minuti Valencija ostaje s igračem manje nakon drugog žutog kartona Mouctara Diakhabyja, a Lille još više pritišće u potrazi za izjednačenjem.

Pritisak je urodio plodom duboko u sudačkoj nadoknadi kad je Jonathan Ikone poentirao za 1:1, ali su navijači i igrači domaćih morali strepiti još tri minute zbog VAR-a koji je na kraju ipak pokazao regularan pogodak za veliko olakšanje u Lilleu za koji je Domagoj Bradarić odigrao cijeli susret.

Rezultati by SofaScore

Liga prvaka, treće kolo:
Benfica - Lyon 2:1
Lille - Valencia 1:1

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

RB Leipzig2:1Zenit
Benfica2:1Lyon
1RB Leipzig 610:8+211
2Lyon 69:8+18
3Benfica 610:11-17
4Zenit 67:9-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!