Nogomet

Na današnji dan: Veliki Gerd Müller slavi 74. rođendan

Petar Jenjić • nedjelja, 03.11.2019.
Na današnji dan: Veliki Gerd Müller slavi 74. rođendan
Foto: Pixsell

Jedan od najvećih nogometaša u njemačkoj i svjetskoj povijesti, Gerd Müller, danas slavi svoj 74. rođendan...

Na današnji dan 1945. godine rođen je jedan od najboljih njemačkih i svjetskih nogometaša u povijesti Gerd Müller koji danas slavi svoj 74. rođendan.

Gotovo cijelu karijeru proveo je u minhenskom Bayernu, za koji je igrao 15 godina te pritom osvojio četiri naslova prvaka, četiri Kupa, tri Kupa prvaka, jedan Interkontinentalni kup i jedan Kup pobjednika kupova.

Postigao je 68 golova u 62 utakmice za reprezentaciju te 365 golova u 427 bundesligaških nastupa. Jedan je od najboljih strijelaca u povijesti sporta. Sedam puta bio je najbolji strijelac lige, a četiri puta najbolji strijelac Kupa prvaka.

Na Svjetskom prvenstvu 1970. godine bio je najbolji strijelac s deset golova, a na prvu titulu s reprezetancijom čekao je još dvije godine kada je postao europski prvak, pri čemu je postigao dva gola u finalu protiv SSSR-a.

Dvije godine kasnije, nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka, zaključio je svoju reprezentativnu karijeru. U finalu protiv Nizozemske zabio je pobjednički pogodak za konačnih 2:1.

FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!