Košarka

Celticsi lakoćom svladali Hornetse, Spursi na krilima Aldridgea porazili Thunder

Petar Jenjić • petak, 08.11.2019.
Celticsi lakoćom svladali Hornetse, Spursi na krilima Aldridgea porazili Thunder
Foto: EPA

Boston Celticsi odnijeli su pobjedu s gostovanja kod Charlotta Hornetsa protiv kojih je zaigrao Kemba Walker, dok su San Antonio Spursi na domaćem parketu bili bolji od Oklahoma City Thundera...

Kemba Walker vratio se u Charlottu, ovoga puta u dresu Boston Celticsa te odnio visoku pobjedu od 108:87. Šesta je to pobjeda Celticsa ove sezone, a do nje su stigli bez većih problema. Već sredinom prve četvrtine preuzeli su vodstvo te ga do kraja više nisu ispustili. Imali su i 24 poena viška u završnici utakmice.

Jayson Tatum predvodio je pobjedničku momčad s 23 poena i devet skokova, Gordon Hayward dodao je 20 koševa, deset skokova i šest asistencija, a Kemba Walker 14 poena i šest dodavanja.

Miles Bridges s 15 koševa i deset skokova te Devonte Graham s 15 poena i devet asistencija bili su najbolji kod Hornetsa.

Petu pobjedu sezone upisali su San Antonio Spursi koji su bili bolji od Oklahoma City Thundera sa 121:112. Gosti su u utakmicu ušli s dvije uzastopne pobjede, a sada su pali na omjer 3-5. Momčad su se izmijenjivale u vodstvu kroz prvo poluvrijeme, ali na početku nastavka Spursi preuzimaju primat te čuvaju prednost do kraja.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio LaMarcus Aldridge s 39 poena i šest skokova, Dejounte Murray dodao je 17 koševa, osam skokova i deset asistencija, a DeMar DeRozan 16 poena, šest skokova i devet asistencija. Luka Šamanić nije nastupio.

Danilo Gallinari s 27 poena i pet skokova te Shai Gilgeous-Alexander s 21 košem bili su najbolji kod Thundera.

NBA:
Charlotte Hornets - Boston Celtics 88:109
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 121:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!