Tenis

Hrvatskoj poraz i u paru, Rusi krenuli s maksimalnih 3:0

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.11.2019.
Hrvatskoj poraz i u paru, Rusi krenuli s maksimalnih 3:0
Foto: FaH

Hrvatska je loše krenula u ovogodišnje izdanje Davis Cupa koje se igra u novom formatu, a na startu je Hrvatska upisala gladak poraz 3:0 protiv Rusije uz samo jedan osvojeni set...

Završen je prvi dan turnira Davis Cupa u Madridu, za Hrvatsku nije prošao dobro. Upisana su sva tri poraza, a lijepu priču za Rusiju zaokružili su Karen Hačanov i Andrej Rubljov.

Ako je Hrvatska imala neku jaku točku u Madridu, onda je to par, ali protiv Rusije niti on nije došao do boda. Nakon što je Rusija uzela dvije pobjede u singlu, Ivan Dodig i Nikola Mektić poraženi su u paru za ukupnih i glatkih 3:0.

U prvom setu hrvatski par poveo je s 4:1, ali nije zadržao prednost i Rusi su se uspjeli vratiti iako im je to bio drugi meč u kratko vrijeme, a Dodig i Mektić su svježi ušli u taj dvoboj.

Odluka u prvom setu pala je u tie-breaku gdje su Rusi uzeli sve poene na svom servisu, a Dodig i Mektić dva izgubili na svom za 7:3.

Drugi set donio je igru bez breakova sve do same završnice kada kod 5:4 Dodig i Mektić gube svoj servis i odlaze u poraz.

Sljedeći izlazak na teren Hrvatska će imati u srijedu kada igra protiv Španjolske u poslijepodnevnom terminu.

Davis Cup, skupina B, prvo kolo

Hrvatska - Rusija 0:3

Borna Gojo - Andrej Rubljov 3:6, 3:6
Borna Ćorić - Karen Hačanov 7:6(4), 4:6, 4:6
Ivan Dodig/Nikola Mektić - Karen Hačanov/Andrej Rubljov 6:7(3), 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!