Nogomet

Horvat nakon pobjede protiv Ajata: "Prije početka turnira bili bismo zadovoljni i s jednim bodom, a kući odlazimo s četiri"

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 24.11.2019.
Horvat nakon pobjede protiv Ajata: "Prije početka turnira bili bismo zadovoljni i s jednim bodom, a kući odlazimo s četiri"

Novo Vrijeme Apfel odradilo je nastup na turniru Elitne runde Lige prvaka iznad očekivanja, zauzelo je na kraju treće mjesto u skupini, svladalo jednog jakog protivnika, remiziralo s putnikom na Final Four i upisalo jedini poraz od superjakih Portugalaca...

Novo Vrijeme Apfel vraća se kući s četiri boda i iako nije prošlo na Final Four, vrlo zadovoljno napravljenim u Tjumenu. Remi s vrlo snažnim domaćinom je ogromna stvar, a koliko je to velik rezultat potvrđuje podatak da je Tjumen na kraju uzeo prvo mjesto pobjedom protiv ponajbolje europske momčadi Sportinga iz Lisabona s 3:1 te jedino hrvatskog prvaka nije uspio svladati.

Tko zna, možda bi sve bilo drugačije i još bolje za Novo Vrijeme da je u Rusiji bio i Duje Bajrušović koji zbog straha od letenja nije mogao putovati za Rusiju.

Osim Duje Bajrušovića, u zadnjem susretu protiv Ajata, Tomislavu Horvatu je nedostajao i kartonirani Saša Babić, što mu je dodatno skratilo klupu.

"Prije početka turnira bili bismo zadovoljni i s jednim bodom, a kući odlazimo s četiri. Čestitam momcima, dali su sve što im je preostalo. Pobijedili smo zasluženo, dominirali smo cijelim susretom i pokazali da smo s razlogom ovdje", rekao je trener Novog Vremena Tomislav Horvat.

Golman-igrač je presudio?

"Bio sam siguran da ćemo zabiti barem jedan gol, a dali smo i drugi. Vidio sam da Ajat stoji loše u obrani i odlučio sam riskirati. Ovo je jedna od mojih najvećih pobjeda", dodao je Horvat.

S tri postignuta pogotka Matej Fideršek najbolji je strijelac Novog Vremena u Rusiji.

"Prvi nas je gol presjekao, ali smo ostatak utakmice odradili jako dobro, kao i golmana-igrača kojeg nismo previše vježbali. Ova nam pobjeda puno znači jer ćemo dogodine imati bolji koeficijent ako opet postanemo prvaci. Sada se trebamo regenerirati i fokusirati se na prvenstvo."

Slavljenik Marin Musinov, koji je pred kraj utakmice kod rezultata 2:2 upisao i jednu obranu budući da se nije stigao zamijeniti s vratarem Jakšom Hercegom, zaključio je:

"Moj pogodak i pobjeda najbolji su poklon za rođendan. I meni i suigračima. Nisam očekivao gol, ali igrali smo sjajno i nekome se moralo otvoriti. Odradili smo fenomenalan turnir i pokazali da možemo. Najvažnije je da smo napredovali od prošle godine."

FOTO: Matko Begović/Novo Vrijeme Apfel

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!