Košarka

Požežanke razočarale na svom parketu, Split do prve prvenstvene pobjede

Branimir Korać • utorak, 26.11.2019.
Požežanke razočarale na svom parketu, Split do prve prvenstvene pobjede
Foto: Pixsell

U posljednjem susretu petog kola A-1 lige košarkašica Plamen Požega poražena je na svom parketu od Splita 70:63. Iznenađujući je to rezultat s obzirom da su domaće igračice u ovaj susret ušle s omjerom 2-2, a Split nije imao nijednu pobjedu...

Trener Požege Vladimir Englman imao je dosta problema uoči dvoboja protiv Split, viroza, neigranje Davis nepotpun kadar na treninzima i razumljivo je da se to osjetilo na rezultatu. Sve su to olakotne okolnosti koje ipak nimalo ne umanjuju pobjedu gošći.

Splićanke su imale rani hendikep ozljedom Ane Miše, ali trener Grgin uspio je pronaći rješenje s klupe i taj izostanak u nastavku susreta ipak je kompenziran.

Susret je prelomljen u drugom poluvremenu kada je Split od zaostatka 49:37 napravio seriju čak 24:4 do kraja treće dionice, preuzeo kontrolu nad susretom i izdržao do kraja. Na startu zadnje dionice Požežanke su smanjile na 61:58, imale su tri napada za dodatno približavanje ili poravnanje, ali nisu ih iskoristile i Split se ponovno odvaja i završava priču.

U redovima Splita Ivana Brnas upisala je 24 poena uz šest skokova, Gabriela Visković 19 poena uz pet skokova i pet asistencija, a Zrinka Barać deset poena uz 15 skokova. Kod Požege Ella Đukić ubacila je 17 poena uz šest skokova, a po 15 poena upisale su Lana Hrmić (sedam skokova) i Jessica Warren (14 skokova).

1. HKLŽ, peto kolo:
Plamen Požega - Split 63:70

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!