Nogomet

Liverpool i Napoli izborili drugu fazu, Lovren ponovno morao ranije napustiti igru

Petar Jenjić • utorak, 10.12.2019.
Liverpool i Napoli izborili drugu fazu, Lovren ponovno morao ranije napustiti igru
Foto: EPA

Nogometaši Liverpoola i Napolija izborili su drugu fazu Lige prvaka pobjedama protiv Salzburga odnosno Genka, a ono što Redsima nije išlo danas u prilog jest novi raniji izlazak Dejana Lovrena iz igre...

Napoli - Genk

Napoliju je za potvrdu prolaska dalje trebala pobjeda protiv Genka, a do nje je i stigao. U konačnici je slavio s 4:0, a tri od četiri pogotka postigao je u prvom poluvremenu.

Već nakon tri minute igre domaćin je stigao do vodstva preko Arkaduisza Milika koji je iskoristio veliku pogrešku u gostujućoj obrani, preciznije vratara Vandevoordta.

Nakon polovice igre u prvom poluvremenu Napoli je podebljao vodstvo, ubacio je Giovanni Di Lorenzo, a ponovno se na pravom mjestu našao Milik koji iz blizine skreće loptu u mrežu.

Poljski nogometaš i treći se puta upisao u strijelce u prvom poluvremenu, poentiravši iz penala u 38. minuti.

Konačan rezultat domaćin je postavio u drugom poluvremenu još jednim penalom, a ovoga puta izvođač je bio Dries Mertens.

Salzburg - Liverpool 0:2

Po prvo mjesto išao je Liverpool koji je uspješno odradio zadaću na gostovanju u Salzburgu kod istoimenog domaćina. Redsi su do pobjede stigli s 2:0.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi Redsi pobjedu osigurali u 57. i 58. minuti. Prvo je Sadio Mane ubacio za Nabyja Keitu koji glavom skreće loptu u mrežu.

Odmah u sljedećem napadu gostujuća je momčad podebljala vodstvo, a grešku u protivničkoj obrani iskoristio je Mohamed Salah.

Iako je imao problema s ozljedom, Dejan Lovren krenuo je od početka, međutim, bio je prisiljen napustiti igru u 53. minuti.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Napoli4:0Genk
Salzburg0:2Liverpool
1Liverpool 613:8+513
2Napoli 611:4+712
3Salzburg 616:13+37
4Genk 65:20-151

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!