Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti svladale Kaštelu i ušle u osminu finala CEV kupa

Jan Šneler • četvrtak, 19.12.2019.
Odbojkašice Mladosti svladale Kaštelu i ušle u osminu finala CEV kupa
Foto: Pixsell

Nakon pobjede u prvom susretu šesnaestine finala, odbojkašice zagrebačke Mladosti s 3:0 su slavili na domaćem terenu i glatko ušle među šesnaest najboljih CEV kupa...

Hrvatski derbi u šesnaestini finala CEV kupa završio je prilično uvjerljivom pobjedom zagrebačke Mladosti. Protiv Kaštele, Mladost je slavila u prvom susretu s 3:0 i potvrdila to večeras u Zagrebu istim rezultatom.

Sve je bilo jasno već u prvom setu kojeg su Mladostašice dobile s 25:18. Već polovicom seta, domaće odbojkašice su prelomile i zasluženo slavile. U nastavku još uvjerljivije su nastupile Mladostašice dok su gošće potpuno pale u igri.

Vodila je Mladost sa 16:5 i 21:7 da bi se konačno zaustavile na 25:10 i došle do velike prednosti u meču. Konačno, u trećem i posljednjem setu nešto bolja igra Kaštele, no ponovno Mladost slavi rezultatom 25:21.

Najbolja je kod Mladosti bila Božana Butigan s devet poena, dok je za Kaštelu Nika Stanković upisala poen više. Butigan je uz to dodala i čak pet blokova.

Za plasman među osam najboljih, Mladost će igrati protiv mađarskog Fatuma iz Nyiregyhaze, trenutno drugoplasirane momčadi u domaćem prvenstvu.

CEV kup, šesnaestina finala, 2. utakmica:
Mladost Zagreb - Kaštela 3:0 (25-18, 25-10, 25-21)
Prva utakmica: 3:0 (25-17, 25-17, 25-23)

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!