EP 2020., Skupina C, 2. kolo, 11.01.2020, 18:15 h
Španjolska
Španjolska 33:26 Njemačka
Njemačka

Španjolska razbila Njemačku i stavila upitnik nad njene ambicije

Mihaela Bradovski • subota, 11.01.2020.
Španjolska razbila Njemačku i stavila upitnik nad njene ambicije

Španjolska je odigrala sjajnu utakmicu u drugom kolu skupine C i pregazila neočekivano visokom razlikom Njemačku. Riberini izabranici bili su bolji s čak 33:26 te su tijekom susreta imali i dvoznamenkastu prednost...

Drugo kolo unutar skupine C donijelo je dvoboj između dvije debitantske vrste, ali i onaj puno atraktivniji - derbi između favorita skupine Njemačke i Španjolske. Sastav Jordija Ribere u susret je ušao čvršće, s raspoloženim Perezom de Vargasom na vratima i upravo se taj početni period na kraju pokazao i najvažnijim.

Punih deset minuta trebalo je njemačkim rukometašima da po drugi puta pronađu put do protivničke mreže dok je s druge strane aktualni europski prvak pogađao s vanjskih pozicija, desnog krila, a obrane Pereza de Vargasa gurnule su ga i u priliku za nekoliko brzih protuudara.

Njemačka je obrana u tim trenucima lako pucala, u napadu su Gensheimer i društvo svoje akcije često završavali na silu te ne čudi stanje na semaforu iz 11. minute. Za 7:2 poentirao je tada Alex Dujšebajev.

Najbolju priliku za povratak neizvjesnosti u susret sastav Christiana Prokopa imao je između 16. i 21. minute kada su se u listu strijelaca za 4:0 seriju upisivali Gensheimer dva puta, Drux te Pekeler. Dobar dio navedenog perioda Španjolska je bila s dva igrača manje zbog isključenja Maquede i Aguinagaldea, no niti takva nije dopustila izjednačenje.

Kada su se snage na terenu izjednačile ponovno je Španjolska bila ta koja je vodila glavnu riječ. Perez de Vargas upisao je nekoliko novih obrana, za ukupno sedam u prvih pola sata, a kako su Nijemci posljednjih osam minuta ponovno napadački štrajkali na odmor se otišlo pri 14:11.

Baš kao i u prvom dijelu branitelj naslova povukao je i na startu nastavka te je nakon šest minuta igre poveo s 18:13. Ovoga puta Njemačka je brzo reagirala pa su je tako Kohlbacher, Kastening iz kontre te Reichmann s linije sedam metara vratili na dva pogotka zaostatka, ali bez pomoći vratara sve tada stečeno jednako su brzo i prosuli.

Kada god je Španjolska dodala samo malo više koncentracije i ozbiljnosti u svoje akcije Njemačka joj nije uspijevala parirati. Do sredine drugog dijela Španjolska je otišla na +7, a u tom su periodu Wolff i Bitter zajedno skupili pet obrana (4+1).

Iako mnogi još otprije starta Eura sumnjaju u ozbiljne njemačke ambicije deset pogodaka zaostatka deset minuta prije kraja ipak je malo tko očekivao. Još jedan brzi kontranapad u 29:19 pretvorio je Daniel Dujšebajev, a malo je reći kako je njemačka vrsta u tim trenucima željela da susret čim prije završi.

U konačnih 33:26 španjolska je 'jedinica' ugradila 12 obrana dok je odličan večeras bio i stopostotni Alex Dujšebajev sa sedam zgoditaka. U kadru pobjedničkog sastava u strijelce se osim vratara nisu upisala samo trojica igrača, od čega je tek Morros, koji igra uglavnom obranu, skupio veću minutažu.

Bitter i Wolff skupili su sedam obrana, a što se napadačkog učinka tiče tu je najuspješniji bio Pekeler sa svojih 5/5. S druge strane, podbacili su Häfner (3/8) i Reichmann (2/5). Treba dodati i velik broj izgubljenih lopti na obje strane - španjolskih 12 i njemačkih 11.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

EP 2020., Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Latvija24:32Nizozemska
Španjolska33:26Njemačka
1Španjolska 3102:73+296
2Njemačka 388:83+54
3Nizozemska 380:94-142
4Latvija 373:93-200

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!