Zimski sportovi

Geiger slavio u Val di Fiemmeu i preuzeo vrh u ukupnom poretku

Matej Kačan • nedjelja, 12.01.2020.
Geiger slavio u Val di Fiemmeu i preuzeo vrh u ukupnom poretku

Svjetski kup u skijaškim skokovima nastavlja sa svojom sezonom, a karavana se ovog vikenda preselila u Italiju na skakalište u Val di Fiemmeu. Pobjedu je u Italiji odnio Karl Geiger koji je tako preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku...

Karavana Svjetskog kupa u skijaškim skokovima preselila se u talijanski Val di Fiemme, a dvostruki pobjednik dana je njemački skakač Karl Geiger. Geiger je izveo najbolji skok dana, uzeo je pobjedu, a s novim bodovima je i preuzeo vrh ukupnog poretka u Svjetskom kupu.

Nijemac je odmah u prvom skoku sa 104.5 metara postavio najbolji rezultat dana, a drugi skok mu je bio za metar slabiji, ali dovoljan da skupi ukupno 294.6 bodova i ukupnu pobjedu. Drugi je s 286.9 bodova bio Austrijanac Stefan Kraft koji je skočio 102 i 103 metra.

Postolje je zaokružio Poljak Dawid Kubacki koji je u prvoj rundi jedva prošao s 98.5 metara, ali je drugi skok izveo sjajno te je s 104 metra stigao do trećeg mjesta i 279.9 bodova.

Dosadašnji prvi u ukupnom poretku, Japanac Junshiro Kobayashi nije osvojio niti bod jer s jako loših 96 metara u prvoj rundi nije dobio priliku za drugi skok pa je Geiger s ovih 100 bodova stigao na 719 i prvo mjesto, dok je Japanac ostao na svojih 649.

Skijaški skokovi, Val di Fiemme:
1. Karl Geiger 294.6
2. Stefan Kraft 286.9
3. Dawid Kubacki 279.9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!