Rukomet

Peruničić: 'Probat ću podići igrače da protiv Hrvatske odigramo najbolje što možemo'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.01.2020.
Peruničić: 'Probat ću podići igrače da protiv Hrvatske odigramo najbolje što možemo'
Foto: Pixsell

Izbornik Srbije Nenad Peruničić priprema svoju momčad za posljednji dvoboj u prvoj fazi natjecanja i ujedno oproštaj Srbije od Europskog prvenstva...

Srbija je porazom od Crne Gore izgubila sve šanse za prolazak u drugu fazu Europskog prvenstva. Igrači su teško podnijeli taj poraz, a još ih čeka jedna utakmica protiv Srbije.

"Poraz je jako teško pao svima, cijelu noć sam izlazio po hodnicima da ih smirujem, nisu mogli spavati. Jako emotivno su doživjeli ovaj poraz i to nema veze s rivalitetom Srbije i Crne Gore, već važnosti utakmice za plasman na ovom Prvenstvu. Ove igrače nije baš briga kada izgube. Proživljavaju kao i ja poraze", ističe Nenad Peruničić

Izbornik Srbije i dalje smatra kako su njegovi igrači bolji od crnogorskih.

"Nemam zamjerku na njihov odnos i disciplinu u ovih godinu i nešto dana. Moji igrači su za mene uvijek najbolji igrači. Uvijek pokušavam najpozitivnije moguće, da nedostatak kvalitete nadomjestimo karakterom. Ne mislim da je Crna Gora kvalitetnija od nas, i dalje smatram da smo bolji kao momčad, ali promašili smo zicere koje nismo smjeli. Jako je teško, imali smo najbolju moguću namjeru."

"Osjeti se neki strah kod igrača, je li od poraza, odgovornosti, saznanja da nema dovoljno kvaliteta kao njegov suigrač. Jako puno pričamo na tu temu i moj stav je da uvijek pruže sve od sebe. To ide sve uz stvari koje radimo, a budite sigurni da radimo 200 posto."

Protiv Crne Gore nije imao Stefana Vujića, a protiv Hrvatske neće igrati Nemanja Zelenović.

"Nesreća nas prati od samog starta. Bit ćemo bez Zelenovića u meču s Hrvatskom, Stefan Vujić nam je glava, netko tko prepoznaje igru. Lazar Kukić igra drugačije, ali bio je dobar, davao je doprinos koliko može. Mi predstavljamo svoju zemlju i moramo do kraja igrati na najpošteniji mogući način. To je njihova obaveza kao reprezentativaca. Probat ću podići igrače da protiv Hrvatske odigramo najbolje što možemo."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!