EP 2020., Skupina F, 2. kolo, 12.01.2020, 18:15 h
Švedska
Švedska 19:21 Slovenija
Slovenija

Slovenci utišali Scandinavium Arenu svladavši domaćina

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.01.2020.
Slovenci utišali Scandinavium Arenu svladavši domaćina

Slovenija je u drugom kolu skupine F iznenadila domaćina Švedsku i odnijela je pobjedu 21:19. Čvrstom igrom u obrani došla je do željenog rezultata i s dvije pobjede nakon dva kola zadovoljna čeka nastavak natjecanja...

Favorizirana Švedska nije na domaćem parketu u sjajnoj atmosferi uspjela svladati Sloveniju. Kao što je u razgovoru za Sportnet Dragan Gajić istaknuo da će Švedska jako teško doći do pobjede ako ne nametne svoju brzu igru, to se i dogodilo. Slovenija je odvela utakmicu u vode koje joj odgovaraju i odnijela je pobjedu 21:19.

Malo su pogodaka u prvih pola sata igre vidjeli gledatelji u Scandinavium Areni u Göteborgu, no rukometaši Slovenije i Švedske nipošto ih nisu razočarali. Glavnu riječ vodile su obrane, prije svega slovenska predvođena raspoloženim Klemenom Ferlinom.

Iako su Šveđani bili ti koji su poveli, do prvih su vezanih zgoditaka stigli izabranici Ljubomira Vranješa, točnije Jure Dolenec koji je u svega tri minute preokrenuo rezultat i najavio skandinavskom sastavu da ga čeka težak zadatak.

Nakon 20 minuta igre švedska je klupa zatražila minutu odmora no stanje na terenu nije se značajno promijenilo. Slovenski su rukometaši u potpunosti zaustavili brze švedske napade, a kada se i otvorio prostor u čvrstoj i kompaktnoj posljednjoj liniji tu je bio Ferlin.

S druge strane, tek se na ulasku u posljednjih pet minuta prvog dijela ozbiljnije trgnuo Mikael Appelgren, a upravo su te njegove dvije vezane obrane otvorile priliku Gottfridssonu za dva lakša zgoditka i dolazak na korak do egala.

Svoju jedinu kontru Šveđani su istrčali na samom kraju prvog poluvremena; za 9:10 pogodio je Pettersson.

Po povratku na teren Švedska je odlučno krenula po izjednačenje za što joj je trebalo sedam minuta. Nakon što je za 11:11 pogodio Du Rietz uslijedio je period igre pogodak za pogodak, i dalje na postavljene obrane i bez previše rizika.

Tempo igre ipak se pojačao nakon što je Slovenija ponovno stigla do dva pogotka prednosti. Švedski su reprezentativci uspjeli povući nekoliko brzih napada i bez obzira na par novih obrana slovenskog vratara uskoro je na semaforu stajalo 16:16.

Kristjan Andresson u posljednjih je deset minuta na vrata postavio Palicku jer Slovenija je ponovno stigla na +2, a vremena za novi povratak ostalo je sve manje.

Nakon isključenja Blagotinšeka slovenski je sastav u zadnje tri minute maksimalno iskorištavao trajanje napada, dugo je stajalo njegovih 20:19, a rasplet je stigao u posljednjoj minuti.

Prvo je Švedska ostala s igračem manje da bi konačnih 21:19 postavio Dolenec s linije sedam metara.

Slovenski je vratar u konačnici skupio 11 obrana, dvije više od Appelgrena. Po pet su pogodaka postigli Gottfridsson i Bombač dok je Dolenec susret završio s učinkom 7/10.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

EP 2020., Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Švicarska31:24Poljska
Švedska19:21Slovenija
1Slovenija 376:67+96
2Švedska 381:68+134
3Švicarska 377:87-102
4Poljska 373:85-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!