EP 2020., Skupina A, 3. kolo, 13.01.2020, 18:15 h
Crna Gora 27:36 Bjelorusija

Bjelorusija vrlo uvjerljiva, Crna Gora bez drugog kruga

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.01.2020.
Bjelorusija vrlo uvjerljiva, Crna Gora bez drugog kruga
Foto: Pixsell

Drugi putnik u drugu fazu natjecanja uz Hrvatsku iz skupine A je Bjelorusija. Bjelorusi su lakoćom svladali Crnu Goru u izravnom dvoboju za drugo mjesto...

Crna Gora i Bjelorusija ušli su u ovaj susret svjesni kako je riječ o dvoboju na sve ili ništa, pobjeda je trebala i jednima i drugima jer im je donosila drugo mjesto i prolaz u sljedeću rundu natjecanja.

I Crna Gora i Bjelorusija upisale su visok poraz u susretu s Hrvatskom dok su i jedna i druga reprezentacija svladale Srbiju. Crnogorci su bili ti koji su upisali pobjedu u drugom kolu i to svoju prvu u povijesti na europskim prvenstvima te su u vrlo dobrom raspoloženju ušli u ovaj dvoboj. S druge strane Bjelorusija je u prošlom kolu teško stradala protiv Hrvatske, ali vrlo brzo pokazala je kako je to daleko iza nje.

Crna Gora nije loše startala i i nakojn deset minuta igre bila je u prednosti 6:4. Igrala je dobro u tom razdoblju, malo je i iznenadila Bjeloruse kojima je ipak trebalo vremena da se odlobode i krenu.

Nakon tih 6:4 Bjelorusija radi preokret. Serijom 4:0 preuzima vodstvo, Vladan Lipovina nakratko je smanjio na 8:7 da bi nakon toga s tri uzastopna gola Bjelorusija pobjegla na 11:7. Manje od deset minuta trebalo joj je da okrene utakmicu na svoju stranu i do kraja prvog poluvremena samo je dodatno povećala prednost na 17:11 koje je postavio Gajdučenko sa sirenom.

U drugom poluvremenu igralo se gol na gol u prvih pet minuta poslije čega Bjelorusi rade 3:0 uz dva gola Karaljoka i jedan Šiloviča za odvajanje na najviših 22:14.

Do kraja susreta Bjelorusija je rutinski odrađivala posao i nije dopustila Crnoj Gori nikakvu šansu za povratak u utakmicu. Završilo je s visokih 36:27 za Bjelorusiju.

Najbolji kod Bjelorusije bili su Mikita Vailupov sa sedam golova te s po pet Sergej Šilovič i Artjom Karaljok. Kod poraženih Nebojša Simić imao je čak 15 obrana, a Vladan Lipovina postigao je pet golova.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2020., Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Crna Gora27:36Bjelorusija
Srbija21:24Hrvatska
1Hrvatska 382:65+176
2Bjelorusija 394:88+64
3Crna Gora 370:84-142
4Srbija 372:81-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!