Rukomet

Mensah Larsen: 'Igrali smo toliko sporo da ste mogli zaspati'

Mihaela Bradovski • utorak, 14.01.2020.
Mensah Larsen: 'Igrali smo toliko sporo da ste mogli zaspati'

Danska je u velikim problemima i prijeti joj ispadanje već nakon prve faze. Ako Mađarska ostane neporažena protiv Islanda, Danci završavaju s nastupom...

Danski izbornik Nikolaj Jacobsen pokušava na razne načine pokrenuti momčad, ali ne ide. Nitko nije mogao zamisliti da će Danska nakon dva kola biti na samo jednom osvojenom bodu u skupini za koju se vjerovalo da će prošetati kroz nju.

"Ovo je za nas nova situacija, mogli smo već ispasti. Ako se pogleda naša igra, jednostavno propuštamo previše prilika. Obrambeno smo bili stvarno dobri, a Niklas Landin imao je dosta obrana, no napadački nismo uspjeli realizirati šanse. Ovo je kazna za to što nismo momčadi odradili dobar posao, osim toga imali smo svega nekolicinu raspoloženih igrača."

Landin je skupio 20 obrana, on je svoje napravio, ali nije bilo dovoljno. Rijetke su situacije gdje vratar skupi toliko obrana, a njegova momčad ne pobijedi.

"Ne znam jesmo li bili nervozni, bili smo već puno puta u situacijama da smo pod pritiskom i u klubu i u reprezentaciji stoga nam ovo ne treba biti ništa novo."

Mads Mensah Larsen slikovito je objasnio: "Nevjerojatno loše i sporo. Igrali smo toliko sporo da ste mogli zaspati. Tako se ne pobjeđuje."

Mensah dodaje da su jako dobro znali kako će igrati mađarska obrana.

"Mađarska je već ovako igrala protiv Danske i znali smo što nas čeka, razgovarali smo o tome prije utakmice. Nije nas iznenadilo, ali je i dalje teško takvo što utrenirati."

Rasmus Lauge ne može se pomiriti s činjenicom da Danska nikako nije mogla nametnuti svoju napadačku igru protiv mađarske obrane.

"Ne mogu prihvatiti da od početka utakmice nismo uspjeli nametnuti svoju igru. Radili smo glupe pogreške, nije izgledalo nimalo lijepo. Ne moraš biti genij da shvatiš kako ne igramo kako bi htjeli, uključujući i mene. Napravili smo previše pogrešaka i tajming nam je bio potpuno kriv. Završili smo u kaosu gdje smo svejedno imali nekakvu priliku."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!