Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti rutinskom pobjedom otvorili nastup na EP-u

Mihaela Bradovski • utorak, 14.01.2020.
Hrvatski vaterpolisti rutinskom pobjedom otvorili nastup na EP-u
Foto: Pixsell

Paralelno s Europskim rukometnim prvenstvom, u Budimpešti je počelo Europsko prvenstvo u vaterpolu. Prvi nastup odradili su hrvatski vaterpolisti i to vrlo uspješno protiv Njemačke...

Izabranici Ivice Tucka odradili su dobar posao na startu Europskog prvenstva koje se igra u Budimpešti. Njemačku su shvatili ozbiljno i nije bilo problema, Hrvatska je slavila 17:9.

U početku je bilo malo nervoze, Hrvatska je u prvih osam minuta još uvijek tražila ritam, ali kada je krenula, Njemačka više nije imala šanse.

Svoj prvi gol na ovom prvenstvu Hrvatska je postigla nakon sedam minuta igre kada je Josip Vrlić bio precizan, ali Njemačka je odmah odgovorila preko Marina Restović.

U drugoj dionici Njemačka je još uvijek vodila zahvaljujući golu Deniza Strelezkog za 3:2, no onda kreće Hrvatska Velikom serijom 12:2 radi totalni preokret i bježi do visoke prednosti.

Drugu četvrtinu Hrvatska je dobila sa 6:2, treću sa 6:1 i tu se susret potpuno prelomio.

Završilo je 17:9, uvjerljivom pobjedom Hrvatske koja je tako na očekivani i priželjkivani način otvorila nastup na Europskom prvenstvu.

Jedini koji se nije upisao među strijelce je Xavi Garcia. Tri gola postigao je Lovre Miloš, po dva Loren Fatović, Luka Bukić, Anto Vukičević, Andro Bušlje i Josip vrlić, a po jedan Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković i Hrvoje Benić.

Kod Njemačke Marin Restović zabio je tri gola.

U drugom kolu Hrvatska igra protiv Crne Gore 16. siječnja od 20:30 sati. Crna Gora je u prvom kolu svladala Slovačku s 15:4.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!