EP 2020., Skupina F, 3. kolo, 14.01.2020, 18:15 h
Švicarska 25:29 Slovenija
Slovenija

Slovenci bolji i od Švicaraca te ostali stopostotni

Mihaela Bradovski • utorak, 14.01.2020.
Slovenci bolji i od Švicaraca te ostali stopostotni

Nakon pobjeda nad Poljskom i Švedskom rukometaši Slovenije slavili su i u susretu trećeg kola skupine F protiv Švicarske. Sastav Ljubomira Vranješa slavio je rezultatom 29:25...

Slovenija je potvrdila status prve momčadi skupine F te je upisala i treću pobjedu. Švicarci nisi uspjeli napraviti čudo, a kako je susret krenuo, Švicarska može biti zadovoljna što je izbjegla rezultatsku katastrofu.

Prvih 20 minuta susreta u Göteborgu Slovenija je mirno održavala pogodak, odnosno dva prednosti. Potrebe za jurnjavom nije bilo, lider skupine trebao je tek odgovoriti na pitanje koliko će proći do prve serije i ozbiljnijeg odvajanja čime bi se i riješilo pitanje pobjednika.

Pogodak Blaža Blagotinšeka otvorio je tu ključnu seriju, nakon njega su se u strijelce redom upisivali Dolenec, dva puta Janc te Ovniček i šest minuta prije završetka prvog dijela na semaforu Scandinavium Arene stajalo je komotnih 13:6 za Slovence.

Po povratku na teren pa sve do samoga kraja situacija na parketu nije se značajno mijenjala. Slovenska vrsta mirno je odradila nastavak lagano održavajući prednost te švicarski rukometaši nisu uspjeli otići dalje od nekoliko mini, 2:0 serija. Uspjeli su međutim blago ublažiti razliku s odmora te su u konačnici poraženi s 25:29.

Što se igre Švicaraca tiče, još se jednom pokazalo kako Andre Schmid ne može sam. Najveća švicarska uzdanica postigla je osam pogodaka u ovom dvoboju, ali skupila i šest promašaja, a po napadačkom učinku pratio ga je tek Maros s četiri gola. Na švicarskim vratima Nikola Portner skupio je sedam obrana.

Titulu igrača utakmice ponio je slovenski vratar Klemen Ferlin koji je pročitao 13 protivničkih šuteva. Na drugoj strani terena najuspješniji su bili stopostotni Jure Dolenec i Blaž Janc, obojica strijelci četiri zgoditka dok je šest puta precizan bio Zarabec.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

EP 2020., Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Švicarska25:29Slovenija
Poljska26:28Švedska
1Slovenija 376:67+96
2Švedska 381:68+134
3Švicarska 377:87-102
4Poljska 373:85-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!