EP 2020., Skupina F, 3. kolo, 14.01.2020, 20:30 h
Poljska
Poljska 26:28 Švedska
Švedska

Šveđani se oporavili od slovenskog šoka, Poljaci idu kući

Mihaela Bradovski • utorak, 14.01.2020.
Šveđani se oporavili od slovenskog šoka, Poljaci idu kući

U susretu posljednjeg kola skupine F Švedska je upisala pobjedu protiv Poljske 28:26 i tako je osigurala drugo mjesto i nastup u sljedećoj fazi natjecanja...

Poslije poraza od Slovenije rukometaši Švedske odigrali su još jedan težak dvoboj na putu do druge faze natjecanja. Na drugoj je strani večeras stajala Poljska i upravo je ona prva, a nakon početnih 15 minuta ispitivanja snaga, ušla u seriju koja je na tren zamrznula atmosferu na tribinama.

U periodu od 15. do 19. minute Poljaci su režirali 5:0 seriju i otišli na 10:7, no zadovoljstvo je trajalo kratko. Već idući period pripao je švedskom sastavu koji preko Henningssona, Andreasa Nilssona, Thurina i dva puta Tollbringa uzvratio istom mjerom i četiri minute prije kraja prvog dijela otišao na +2.

Bez obzira na prednost švedska je igra bila daleko od njene prepoznatljive. Pred domaćim navijačima, a nakon poraza u prošlom kolu, mnogi su računali kako će se izabranici Kristjana Andressona uvjerljivom predstavom vratiti na pravi kolosijek, no već je prvo poluvrijeme dalo naslutiti da se takvo što ovog utorka neće dogoditi.

U posljednjoj sekundi prvog dijela Pettersson je s linije sedam metara poentirao za minimalno vodstvo svoje momčadi, a u žuto obojene tribine zabrinuto su promatrale stanje na terenu i nakon četiri minute igre u nastavku. Za 16:15 Poljske iz kontre je pogodio Moryto, a iako je Švedska na sredini drugog dijela stigla do nove serije, ovoga puta postigavši četiri uzastopna zgoditka Poljaci su još jednom imali spreman odgovor.

U 48. minuta postavljenih, za ovaj susret, velikih +5 nije se dugo održalo jer Andressonov sastav od tog trenutka pa do četiri minute pred kraj nije uspio postići niti jedan zgoditak. Taj je post konačno prekinuo Nilsson, malo potom važnu je obranu upisao i Appelgren i kroz igru pogodak za pogodak u tim zadnjim minutama stanje na semaforu se na kraju zaustavilo pri švedskih 28:26.

Po pet pogodaka u pobjedničkom su sastavu postizali Pettersson, Gottfridsson, Andreas Nilsson i Ekdahl du Rietz. Palicka i Appelgren skupili su 14 obrana, dvije više od Morawskog. Kada je u pitanju poljski napad najviše pogodaka je postigao Sicko, njih osam, ali za to mu je trebalo čak 15 pokušaja.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

EP 2020., Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Švicarska25:29Slovenija
Poljska26:28Švedska
1Slovenija 376:67+96
2Švedska 381:68+134
3Švicarska 377:87-102
4Poljska 373:85-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!