Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti protiv Crne Gore za izravan ulazak u četvrtfinale

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.01.2020.
Hrvatski vaterpolisti protiv Crne Gore za izravan ulazak u četvrtfinale
Foto: Pixsell

Pred Barakudama je večeras prvi cilj. Minimalistički, ali ipak prva meta koju su si nacrtali na ciljniku želja ovog siječnja u Budimpešti je osvojiti skupinu...

Osvajanje skupine bi pak značilo izravan ulazak u četvrtfinale Europskog prvenstva, 'preskakanje' osmine finala ma koliko god ono bilo rezultatski izvjesno, te tri slobodna dana.

"To je nešto na što smo se već naviknuli iz nekih prijašnjih natjecanja. Od prošlog Europskog prvenstva u Barceloni 2018, preko prijašnja dva svjetska prvenstva u Gwangjuu prošle godine odnosno Budimpešte 2027.", prisjeća se i sam naš izbornik Ivica Tucak.

Za ostvarenje tog prvog cilja trebat će svladati Crnu Goru. Momčad koja je 10. mjestom baš u Južnoj Koreji prošlog srpnja malo uzdrmana, sastav koji je ovdje došao sa četvoricom debitanata.

"To je nešto izmijenjena Crna Gora. Prvenstveno zato jer nema iskusnog Mlađana Janovića, ali ti debitanti, mlađi igrači nemaju iskustvo, ali daju jednu dodatnu energiju, žar. Mladi su, željni dokazivanja i samim time su još opasniji", veli Tucak.

Crnogorski su debitanti, spomenimo i to - drugi vratar Tešanović, te Pješivac, Vidović i Obradović. I nisu baš slučajno u reprezentaciji, već poradi kvalitete.

"Znam da će protiv nas igrati zonu, vrlo usko u obrani. Plivački su moćni, pa će i utakmica biti takva. Puna plivanja, s iznimnom energetskom potrošnjom. No, mislim da smo mi kako iskusniji, tako i kvalitetniji. Da nas čeka težak posao, najteža utakmica u skupini, to se podrazumijeva i to smo znali unaprijed."

Jedan od naših najboljih igrača iz utakmice protiv Njemačke, Lovre Miloš jednako će optimistično, ali i oprezno.

"Vjerujem da smo na svakom mjestu ipak mi barem mrvicu bolji. Treba ih maksimalno ozbiljno shvatiti i tako pristupiti utakmici."

Što se tiče stanja u našoj momčadi ono je najbolje moguće. Nema problema s ozljedama ili bolestima, te neka se takvo stanje jasno samo i nastavi. U razdoblju između 1. i 2. kola, naši su mladići redovito trenirali. Domaćin je inače u tu svrhu osigurao bazene, kako na Margit Szigetu, otoku na kojem je naša reprezentacija i smještena, tako i na obližnjem, a legendarnom plivalištu Bela Komjadi. Jučer su se zato dečki veselili i čestitali kolegicama, Barakudicama na velikoj pobjedi nad Srbijom koja ih 'gura' u predvorje četvrtfinala. Vodstvo Hrvatskog vaterpolskog saveza počastilo je pak stručni stožer ženske vrste večerom, nazdravljajući jednom uspjehu, s nadom dakako i u novi. Onaj kojem se nadamo već večeras.

AUTOR: HVS

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!