Vodeni sportovi

Hrvatska prosula +4 u drugom poluvremenu, Crnogorci došli do bronce

Matej Kačan • nedjelja, 26.01.2020.
Hrvatska prosula +4 u drugom poluvremenu, Crnogorci došli do bronce
Foto: Pixsell

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nije uspjela osvojiti broncu na EP u vaterpolu. Bolji su s 10:9 bili bolji Crnogorci nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu...

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli osvojiti broncu na Ep u vaterpolu. Nakon Španjolske u polufinalu, kobna je u Budimpešti bila Crna Gora koja je u drugom dijelu preokrenula 8:4 i osvojila medalju.

Kao i u prvoj utakmici ove dvije ekipe u skupini, Hrvatska je uvjerljivo krenula i igrala bolje, ali je došlo do opuštanja i pada te je Crna Gora ovaj put uspjela okrenuti do kraja i preokrenuti ono što se činilo kao gotova utakmica.

Krenula je Hrvatska dobrom obranom, a pogotke je u početku davala iz peteraca. Maro Joković realizirao je peterac u drugoj minuti te na pola četvrtine te Hrvatska vodi s 2:0. Smanjio je današnji krvnik Ivović na 2:1 svojim prvim pogotkom, a potom Vukičević postavlja 3:1 prvim hrvatskim pogotkom iz igre u zadnjoj minuti prve četvrtine.

Smanjio je Drašković na 3:2 početkom druge dionice, a onda kreće velika 3:0 serija Hrvata koji odlaze na četiri razlike preko Vrlića, Bukića i Lončara. Smanjio je Ivović svojim drugim golom za 6:3, a Fatović je zaključio poluvrijeme pogotkom za povratak na +4 i 7:3. Dobro je funkcionirala vanjska linija Hrvatske koja je u tim trenucima uspijevala ono što nije u polufinalu, a to je razbijanje plitke zone protivnika.

Početkom treće dionice svaka ekipa postiže po gol i na semaforu je 8:4, a onda kreće neobjašnjivi pad Hrvatske. Drašković je na pet minuta do kraja treće zabio za 8:5 pa je Ivović majstorskim lobom postavio 8:6. Tada i Brguljan zabija za 3:0 seriju Crne Gore i primicanje na 8:7 nakon 24 minute igre.

Seriju je prekinuo Loren Fatović pogotkom s dva igrača više za 9:7 i malo daha za Hrvatsku. Činilo se tada da je Hrvatska ipak uspjela izdržati nalet i iskontrolirati utakmicu, ali onda kreće novih 3:0 Crnogoraca. Pješivac je vratio na minus jedan, a onda i Spaić na minutu i pol do kraja izjednačava na 9:9. Posao je zaključio Ivović koji donosi prvo i posljednje vodstvo Crnogorcima na minutu do kraja i postavlja konačnih 10:9. Hrvatska je tako ostala bez medalje, a predstoje teške kvalifikacije za OI u Tokiju.

Junak Crne Gore bio je Ivović koji je postigao točno polovicu golova, uključujući i onaj pobjednički.

EP u vaterpolu, za 3. mjesto:
Hrvatska - Crna Gora 9:10

FOTO: Tibor Jurjevic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!