Košarka

Priča o bratstvu: 'Hayward je zakoračio u reket da Kobe dobije još jednu priliku do 60, ako promaši'

Petar Jenjić • srijeda, 29.01.2020.
Priča o bratstvu: 'Hayward je zakoračio u reket da Kobe dobije još jednu priliku do 60, ako promaši'

Gordon Hayward zakoračio je u reket pri izvođenju posljednjeg slobodnog bacanja Kobeja Bryanta kako bi ovaj dobio još jednu priliku doći do 60 poena, ako promaši, u njegovoj posljednjoj utakmici. Tako tvrdi američki sportski novinar Bill Simmons...

Američki sportski novinar i analitičar Bill Simmons u svom se podcastu osvrnuo na posljednju utakmicu Kobeja Bryanta u kojoj je vodio Lakerse do pobjede protiv Utah Jazza.

14 sekundi prije kraja, pri vodstvo Lakersa 97:96, Bryant je imao 58 poena na kontu i pristupio je slobodnim bacanjima. Nakon što je pogodio prvo, a netom prije šutiranja drugog, igrač Jazza Gordon Hayward zakoračio je ranije u reket kako bi, u slučaju promašaja, Kobe imao još jednu priliku da dođe do 60 poena. Tako tvrdi upravo Simmons.

"To je za mene najunikatniji primjer koji možete dati ljudima o bratstvu u NBA ligi. Poštovanje veličine u NBA je na jednoj drugoj razini nego u bilo kojem sportu. Kobe je imao 59 poena, a Hayward je samo zakoračio u reket i pogledao prema sucu, u slučaju da promaši slobodno bacanje, kako bi bio siguran da dobije još jednu priliku do 60."

"To je jedna od onih stvari kojih se nitko ne sjeća, koju vidi malo ljudi, ali svaki put kad vidim Haywarda pomislim na to: "Ti to shvaćaš i zbog toga sam tvoj obožavatelj"", dodao je Simmons.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!