SEHA liga, doigravanje, osmina finala - prve utakmice, 01.02.2020, 15:00 h
Nexe Našice
Nexe Našice 23:20 Eurofarm Pelister

Nexe odnosi prednost na uzvrat osmine finala SEHA lige

Branimir Korać • subota, 01.02.2020.
Nexe odnosi prednost na uzvrat osmine finala SEHA lige

Susretom između Nexea i Eurofarma počelo je doigravanje u SEHA ligi. Našičani su kao domaćini upisali pobjedu 23:20 i nose tu malu prednost u Bitolu...

Nexe je u Našicama stigao do pobjede protiv Eurofarma 23:20 i ostvario je prvi cilj, na uzvrat u Sjevernoj Makedoniji nosi prednost. Drugi cilj bio je upisati što višu pobjedu kako bi se povećale šanse za prolazak u četvrtfinale i dvoboje s Vardarom.

I konačnici tri gola prednosti ostavlja sve potpuno otvorenim. Nexe nije u lošoj situaciji, ali morat će bolje u Bitoli ako misli proći dalje.

Inače susret je obilovao lošim odlukama i pogreškama, domaćin je konstantno imao prednost, u nekoliko navrata Eurofarm bi uspio uhvatiti zaostatak, ali vrlo brzo Našičani bi vratili kontrolu nad rezultatom u svoje ruke.

Nakon deset minuta igre na semaforu je stajalo 4:1 za Nexe i to ne kao plod isključivo fantastične obrane i vratara već su gosti ušli u dvoboj dosta nervozno i dekoncentrirano što je pomagalo Nexeu u zaustavljanju njihovih napada.

Do odlaska na odmor uspio je Eurofarm uhvatiti priključak, u 29. minuti stigao je i do poravnanja na 9:9 preko Bojana Madžovskog da bi Nexe ipak osigurao prednost na odmoru pogotkom Saše Barišića Jamana sa sedam metara otkud je Nexe u prvom dijelu imao velikih problema i prva tri sedmerca nije zabio.

U drugo poluvrijeme Nexe je ušao s 10:9, ubrzo je otišao i na četiri gola prednosti te se činilo da je slomio otpor Eurofarma i da ide prema pobjedi. Uspio je Eurofarm s tri vezana gola na ulasku u zadnjih deset minuta doći na samo gol zaostatka, Nexe se opet odvojio, još jednom su gosti došli na minus jedan dvije minute prije kraja da bi Barišić Jaman i Janko Kević uspjeli u samoj završnici osigurati tri gola viška.

S po četiri gola najefikasniji kod Nexea bili su Barišić Jaman i Kević dok je Moreno Car skupio devet obrana, Kod poraženih Vladislav Ostrouško postigao je sedam golova, a Lovro Jotić šest.

SEHA liga, osmina finala, prva utakmica:
Nexe - Eurofarm Pelister 23:20

FOTO: SEHA liga

SEHA liga, doigravanje

osmina finala - prve utakmice

Nexe Našice23:20Eurofarm Pelister
Spartak Moskva23:31Prešov
Metaloplastika Šabac24:25Vojvodina
BSU26:46Meškov Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!