Ostali sportovi

Kutak za kladioničare: Bit će golijada između Tottenhama i Cityja, očekujemo efikasan Super Bowl

Matej Kačan • nedjelja, 02.02.2020.
Kutak za kladioničare: Bit će golijada između Tottenhama i Cityja, očekujemo efikasan Super Bowl

Ova nedjelja je posebna jer standardnoj sportskoj ponudi u kojoj dominiraju nogomet i košarka donosi jednu od najvećih sportskih utakmica na svijetu, američki Super Bowl...

Tottenham - Manchester City

Tottenham i Manchester City su posljednjih sezona razvili jedno zanimljivo rivalstvo. Oba kluba su već godinama u vrhu engleskog nogometa, a blagim padom Uniteda i Arsenala postali su vitalan dio famozne "velike četvorke" koja se sad uz njih naziva i "velika sedmorka". Igrali su City i Tottenham polufinale Lige prvaka prošle sezone koje nije moglo biti dramatičnije, a nedavno je ovo rivalstvo dobilo dimenziju više. Na klupu Spursa je sjeo Jose Mourinho i tako je obnovljeno veliko rivalstvo njega i Pepa Guardiole koje se vuče još iz Španjolske.

Ni Spursi ni City ne mogu biti pretjerano zadovoljni svojim sezonama, ali to su momčadi koje uvijek traže gol više. Tako će biti i danas iako su derbiji drukčiji i Mourinho voli postaviti čvrst blok. Možda neće biti onako spektakularno sa šest-sedam golova kako je znalo biti, ali po pogodak na svakoj strani bi trebao pasti.

Prognoza: Obje momčadi postižu pogodak

Koeficijenti (Supersport): Oba daju gol DA 1.55, NE 2.30

Škrljevo - Sonik Puntamika

Škrljevo nikako da poveže seriju dobrih rezultata koji bi ga izdigli s dna HT Premijer lige, a prilika za to započeti je domaća utakmica protiv Sonik Puntamike. Puntamičani se bore za osmo mjesto i prolazak u doigravanje, ali im kladionice nimalo ne vjeruju. Škrljevo je dovelo pojačanja, dobro igra u Alpe Adria Cupu te se očekuje pobjeda. Hendikep je postavljen na 6.5 poena razlike i nismo baš sigurni hoće li Škrljevo biti toliko uvjerljivo, ako uopće pobijedi.

Prognoza: Škrljevo ne pobjeđuje sa sedam razlike ili više

Koeficijenti (Supersport): Škrljevo pobjeđuje s više od +6.5 poena DA 1.60, NE 2.20

Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers

54. Super Bowl tj. finale američkog nogometa i NFL lige donosi nam dvoboj dvije ekipe koje nemaju nekih izrazitih boljki i nedostataka. Svi analitičari očekuju da bi se u Miamiju trebao odigrati jedan od najboljih Super Bowlova u recentnoj povijesti, a margina pobjednika se po svima svodi na 50-50 šanse. Takvi su i koeficijenti, skoro pa jednaki uz tek blagu prednost od četiri poena za Chiefse koje pogoni atomski napad predvođen Patrickom Mahomesom. 49ersi se diče svojom sjajnom obranom pa bi ovo mogao biti i sudar oprečnih filozofija i stilova.

Jedno je sigurno, a to je da nas čeka spektakl. Nezahvalno je išta prognozirati kod utakmica ovolike magnitude i izjednačenosti, ali svakako očekujemo sjajan football i dosta poena, pogotovo ako Chiefsi nametnu svoj ritam jakog napada.

Prognoza: Na susretu pada 51 poen ili više

Koeficijenti (Supersport): Ukupno 50.5 poena na susretu - MANJE 2.20, VIŠE 1.60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!