Košarka

Punter vodio Zvezdu do pobjede protiv grčkog velikana

Matej Kačan • četvrtak, 06.02.2020.
Punter vodio Zvezdu do pobjede protiv grčkog velikana

Četiri susreta 23. kola Eurolige odigrano je u srijedu, a sve su utakmice završile s tijesnim rezultatima. Izdvajamo pobjedu Crvene zvezde u Beogradu protiv Panathinaikosa te veliki preokret Barcelone u Valenciji...

Fenerbahče je u prvom susretu dana pobijedio Zenit u gostima, a kasnije se ispostavilo kako mu se poklopio poraz Valencije i jučerašnji Olimpije iz Milana pa se istanbulski velikan priključio veselom društvancu na 11-12 omjeru koje se bori za posljednja mjesta u doigravanju.

Fener je vodio kroz gotovo cijeli susret osim par minuta u prvoj četvrtini, a razlika je u drugoj dionici dosegla najvećih 17 poena. Zenit je ipak uspio smanjiti i doći na zaostatak od pet-šest poena koji je održavan do samog konca susreta i konačnih 73:68. Prvo ime kod pobjednika je bio Leo Westermann s 13 poena, dok su kod Zenita po 16 ubacili Austin Hollins i Gustavo Ayon.

Svoju nadu na životu održava i Crvena zvezda koja nekako voli iznenaditi jače, ali kiksa s ekipama iz donjeg doma. Prije nekoliko tjedana je Zvezda domaćim porazima od Žalgirisa i Albe propustila zacementirati svoje mjesto među osam, a sad se mora vaditi. Koliko će ti porazi nedostajati vidjet ćemo na kraju, a do tad se tinjajući plamen održava iznenađenjima poput večerašnjeg protiv Panathinaikosa u Beogradu.

Gosti su dobro iskoristili očajan napadački ulazak Zvezde u susret te su nakon prvih deset minuta vodili 21:9. Dosegla je prednost i 14 poena u drugoj četvrtini, ali je večeras sjajni Kevin Punter uz pomoć Davidovca i Perperogloua do poluvremena preokrenuo na 35:32 za domaćina.

Ostao je egal i početkom drugog poluvremena, a onda maestralni Jimmer Fredette radi seriju za goste koji s 42:41 bježe na 53:41, a takvo su vodstvo održavali do posljednjih šest minuta u koje ulaze s 65:55. tada kreće nova sjajna serija Zvezde koju ovaj put vode Perperoglou i Vladimir Štimac te Zvezda odjednom opet vodi 68:65.

Opet smo imali egal, a na ulasku u posljednju minutu gosti vode 73:71 nakon koša i dodatnog bacanja Nicka Calathesa. No u zadnjoj minuti je sam susret riješio Punter koji je sam povezao sedam poena za 78:73 i veliko slavlje u Beogradu.

Punter je s 24 poena bio apsolutno prvo ime Zvezde, dok je kod Panathinaikosa pet igrača ubacilo između 10 i 12 poena. Istaknuo se Konstantinos Mitoglou s po deset poena i skokova.

Komotnu situaciju se desetak poena prednosti u drugoj četvrtini je imao Himki u Tel Avivu, ali je Maccabi početkom drugog dijela došao u egal koji se uz česte izmjene vodstva zadržao do samog konca. Na kraju je domaćin preokrenuo, a domaći heroji su bili Tyler Dorsey s tricom za 77:76 te Elijah Bryant koji je s dvicom i slobodnim bacanjem donio konačnih 80:77 za Maccabi.

Upravo je Bryant s 21 poenom uz šest skokova i četiri poena vodio pobjednika, dok je kod Himkija po običaju najbolji bio Aleksej Šved s 18 poena i deset asistencija.

U posljednjem susretu dana Barcelona je gubila od Valencije punih 39 minuta da bi u posljednjoj minuti izvela veliki preokret. Išlo je vodstvo Valencije i do 16 poena razlike da bi velika serija Abrinesa i Heurtela vratila susret u egal. U posljednju minutu se ušlo sa 76:72 za domaćina, a onda je tricu pogodio Abrines.

Barca se obranila, a zadnji napad je dobio Nikola Mirotić koji je sjajno isfintirao i okrenuo svog čuvara za polaganje za 77:76 i pobjedu Barcelone kojoj je to bilo jedino vodstvo na susretu.

Mirotić je ubacio 26 poena, a nitko osim njega nije išao preko deset. Zato su po osam ključnih poena ubacili Heurtel i Abrines. Ante Tomić je za 16 i pol minuta na terenu ubacio četiri poena (2/4 iz igre) uz dva skoka. Fernando San Emeterio je ubacio 17 kod domaćina, a double-double od 14 poena i 13 skokova je ostvario Bojan Dubljević.

Euroliga, 23. kolo:
Zenit - Fenerbahče 68:73
Crvena zvezda - Panathinaikos 78:73
Maccabi - Himki 80:77
Valencia - Barcelona 76:77

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!