Rukomet

Dainis Krištopans predstavljen u Berlinu: 'Jedan od najspektakularnijih transfera u klupskoj povijesti'

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.02.2020.
Dainis Krištopans predstavljen u Berlinu: 'Jedan od najspektakularnijih transfera u klupskoj povijesti'
Foto: Pixsell

Latvijski reprezentativac Dainis Krištopans napustio je Vardar i do kraja sezone nosit će dres Füchsea iz Berlina. U njemačkom bundesligašu oduševljeni su dogovorom s Krištopansom kojeg smatraju jednim od najboljih transfera u klupskoj povijesti...

Financijska situacija u Vardaru vrlo je loše i aktualni europski prvak ostao je bez dvojice jakih aduta. Dainis Krištopans nije čekao kraj sezone i transfer u PSG već je odmah preselio u Füchse Berlin. Isto vrijedi i za Pavela Atmana koji je odmah preselio u moskovski Spartak.

215 centimetara visoki Latvijac debitirat će u dresu Füchsea za vikend kada berlinska momčad igra vrlo važan dvoboj protiv Magdeburga. Krištopans je pojačanje isključivo za njemačko prvenstvo s obzirom da neće imati pravo nastupa u EHF kupu.

"Zahvaljujem Vardaru za spektakularno vrijeme provedeno u njegovim redovima i brojne osvojene trofeje. Trofej osvajača Lige prvaka nešto je posebno i za vječno sjećanje. Sada sam ponosan što ću nositi dres Füchsea, jednog od najboljih klubova u Bundesligi", istaknuo je Krištopans nakon potpisa.

Stefan Kretzschmar i Bob Hanning su se složili kako je ovo velik transfer za Füchse.

"Ovo je sigurno jedan od najspektakularnijih transfera u klupskoj povijesti", istaknuo je Kretzschmar, a Hanning je dodao: "Sjajna je stvar da smo uspjeli dovesti igrača koji je takva svjetska klasa."

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!