Košarka

Cibona prvi finalist Kupa Krešimira Ćosića, Vukovi dobili bitku s Goricom

Branimir Korać • četvrtak, 13.02.2020.
Cibona prvi finalist Kupa Krešimira Ćosića, Vukovi dobili bitku s Goricom
Foto: Pixsell

Cibona je preskočila i drugu prepreku na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića i izborila je prolaz u finale. Bila je bolja i od Gorice koja je pružala otpor i nije dopustila veliko odvajanje, ali Sesarova momčad ipak nije uspjela dovršiti iznenađenje i proći u finale...

Cibona je izborila prolaz u finale Kupa Krešimira Ćosića pobjedom protiv Gorice u Zadru s 83:73. I konačan rezultat govori kako su Goričani pružili dobar otpor, Cibona nije imala šetnju do pobjede, ali na kraju je ipak presudila kvaliteta te je zasluženo slavila.

Gledajući kompletnu utakmicu Josip Sesar moći će izvući i pozitivnih stvari, njegova momčad dobro se nosila s Cibonom, posebno u prvih 20 minuta, pa i čak nakon očajnog ulaska u utakmicu pronašla je način kako se vratiti. Ivan Velić ima širi i kvalitetniji kadar i njemu je u ovom trenutku, kao i protiv Šibenke, puno važnija pobjeda od dojma.

Cibona je imala jako dobar ulazak u utakmicu i brzih 8:0 te su Goričani tek u četvrtoj minuti tricom Marka Petrovića probili led i smanjili na 8:3, imali su Cibosi i 14:6, ali onda kao da su stali i Gorica je polako počela smanjivati zaostatak. Dvije i pol minute prije kraja prve četvrtine čak je i povela, a Brzoja je zaključio seriju Goričana 13:2 ubačajem za 19:16.

Cibona je nastavila s uspavanom igrom i u drugoj četvrtini što Gorica kažnjava i odlazi na devet razlike. Ipak do poluvremena su se Cibosi stabilizirali i uspjeli su vratiti prednost na svoju stranu i na odmor su odnijeli vodstvo 41:38 tricom Matica Rebeca.

U drugom poluvremenu Cibona je uspjela rano stvoriti visoku prednost i održavala je vodstvo bez većih problema. Do kraja susreta bila je na rubu dvoznamenkaste prednosti, Gorica nije dozvolila prelamanje susreta i odlazak na 20 i više koševa razlike, ali i Cibona je odrađivala posao.

Kod Cibone Matic Rebec ubacio je 28 poena, a Ivan Novačić dodao je 15. Kod poraženih Mislav Brzoja ubacio je 16 poena, a Lovro Mazalin deset uz 14 skokova.

Kup Krešimira Ćosića, polufinale:
Cibona - Gorica 83:73

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!