Košarka

Zadar lako do finala Kupa Krešimira Ćosića, Split razočarao

Branimir Korać • četvrtak, 13.02.2020.
Zadar lako do finala Kupa Krešimira Ćosića, Split razočarao
Foto: Pixsell

Očekivalo se više od drugog polufinala Kupa Krešimira Ćosića. Međutim, Zadar je lakoćom svladao Split, potpuno ga je nadigrao i već do poluvremena praktički riješio pitanje drugog putnika u finale...

Nakon što je Cibona očekivano svladala Goricu 83:73 i izborila prolaz u finale Kupa Krešimira Ćorića, očekivala se veća borba te neizvjesnost u dvoboju između Zadra i Splita. To se ipak nije dogodilo, angažirani domaćin potvrdio je kako je kvalitetniji od Splita i slavio je puno lakše nego što to konačnih 85:75 govori.

Od početka susreta Split nije bio na očekivanoj razini, Zadar je igrao dosta bolje i koristio pogreške gostiju. Nije trebalo proći puno vremena da Zadrani počnu stvarati razliku, ona je s vremenom sve više rasla i već do poluvremena je narasla na 20 poena viška.

Zadnji put Splićani su bili u egalu na 5:5, a nakon toga domaćin je napravio seriju čak 19:5 i pobjegao na 24:10 što je stavilo goste u velike probleme. Perković i Kedžo do kraja prve dionice smanjili su zaostatak na 24:15.

Ništa bolje za goste nije bilo u drugoj četvrtini. Tu je Zadar nastavio kontrolirati rezultat i nije dopuštao gostima da smanje zaostatak i zakompliciraju dvoboj. Dapače, prednost su Zadrani podigli na rub 20 poena viška i bilo je jasno kako se previše toga mora promijeniti u nastavku susreta da bi se Split oporavio.

Drugo poluvrijeme bilo je tek odrađivanje posla, Zadar je rutinski završavao dvoboj, a razlika je smanjena na končnih minus deset tek kada je došlo do opuštanja u domaćim redovima, a Danijel Jusup "ispraznio klupu". Završilo je 85:75 što baš i ne pokazuje kakav je to dvoboj bio.

Kod Zadra su se istaknuli Bashir Ahmed s 14 poena te s po 12 Martin Junaković i Domagoj Vuković (deset skokova). Kod Splita po 13 poena upisali su Tomislav Gabrić (osam skokova) i Antonio Vranković (pet skokova).

Kup Krešimira Ćosića, polufinale:
Zadar - Split 85:75

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!