Nogomet

Toplak: 'Želim da otpuste kočnicu i budu pravi fajteri, da se nametnu'

Petar Jenjić • petak, 14.02.2020.
Toplak: 'Želim da otpuste kočnicu i budu pravi fajteri, da se nametnu'
Foto: Pixsell

Trener Varaždina Samir Toplak najavio je utakmicu protiv Intera, momčadi koju je vodio zadnjih pet i pol godina. Istaknuo je da njegova ekipa neće umirati u ljepoti, ali da ima materijala...

Na klupi Varaždina svoj će debi imati Samir Toplak, i to upravo protiv nekadašnjeg kluba, zaprešićkog Intera. Velik je posao pred njim, a prva utakmica je na rasporedu u subotu od 15 sati.

"Ne znam odakle krenuti, imamo mnogo raditi u malo vremena te pokušavamo sumirati da ne bude previše informacija, da se igrači ne preopterete. Mislim da smo napravili mali pomak u tom pogledu jer su shvatili da u ovom poslu treba i uživati te da na treningu radimo da poboljšamo stvari i budemo bolji."

S obzirom na to da je klupu preuzeo nedavno, nije imao previše vremena za uigravanje nekih novih kombinacija. Istaknuo je da neće umirati u ljepoti, ali da ima materijala.

"Puno smo radili na taktičkim finesama, na nekim stvarima koje bi trebale biti drugačije nego do sada. Do reprezentativne pauze, otprilike 20. ožujka, momčad bi trebala imati glavu i rep kako bih htio. Zbog toga nam treba rezultat u ove četiri utakmice. Tu ima materijala, nećemo umirati u ljepoti, bit ćemo atraktivna ekipa. Ima tu igrača koji znaju, imaju individualnu kvalitetu, ali nisu bili složeni u cjelinu i njihove dobre strane nisu isplovljavale, dok su se pokazivale loše."

U klub je stigao kolumbijski napadač Jorge Obregon, na posudbu iz Hajduka Tonio Teklić te iz Rijeke Petar Mamić.

"Dobili smo dva jako dobra igrača, po meni. Teklić i Mamić kojeg sam trenirao prije i tu smo napravili pomak. Žalim za Drožđekom i Glavinom, to su igrači koji bi trebali napraviti prevagu. Možda u prvih mjesec dana bit ću nekorektan prema nekome, ali se svi trebaju izboriti za svoje mjesto. Nakon mjesec dana trebao bih stvoriti pravu sliku tko se uklapa u moju filozofiju, a tko ne. Još smo u pregovorima s dvojicom igrača."

Debi stiže protiv svog nekadašnjeg kluba. Kazao je da trebaju izvući maksimum od utakmice jer nisu ništa slabiji.

"Mi koji smo tu trebamo izvući maksimum. Sigurno je da nismo slabiji od Intera i Istre. Osim potpuno nove obrane, ostalo je isto. Nemaju širinu u ovom trenutku, ali imaju dobru atmosferu unutar momčadi. Nema ni puno ozlijeđenih ili kartoniranih, posloženi su prema naprijed. Bolje da igram prvu utakmicu protiv njih koje dobro poznajem, ali igrači su ti koji moraju biti pravi i prepoznati situacije na koje ukažem. Želim da otpuste kočnicu i budu pravi fajteri, da se nametnu. Inter nam neće stisnuti visoki presing, dopustit će nam igrati. Ne smijemo dopustiti da nas u Zaprešiću kontrira", dodao je Toplak, prenosi Varaždinski portal.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!