Nogomet

Favre nakon velikog slavlja: 'Momčad je dala sve od sebe, u Parizu moramo još bolje'

Matej Kačan • srijeda, 19.02.2020.
Favre nakon velikog slavlja: 'Momčad je dala sve od sebe, u Parizu moramo još bolje'

Borussia Dortmund je na svom terenu s 2:1 svladala PSG u sklopu osmine finala Lige prvaka. Pun hvale za svoju momčad bio je trener Borussije Lucien Favre...

U najavi utakmice Borussije Dortmund i PSG-a su svi poučeni ovom sezonom očekivali spektakl i pregršt golova, ali je domaćin iznenadio jako kompaktnom i odgovornom igrom u obrani iz koje je sijevala okomita tranzicija. Trener pobjednika Lucien Favre je zbog toga vrlo ponosan na svoju ekipu.

"Nas uvijek zanima i privlači protivnički gol. Uvijek stvaramo šanse, ali je važno i da se svi branimo kad smo u fazi obrane. Teško je nekog ovako zadržati, momčad je dala sve od sebe. Branili smo se kao ekipa. Mogli smo predvidjeti da će PSG igrati u 3-4-3 sistemu. Nismo u pripremi utakmice pretjerano gledali na 4-1-4-1 ili 4-4-2, ali smo bili spremni i na to."

Borussia je odigrala jako dobru utakmicu, no pobjeda u prvih 90 minuta ne znači da je dvomeč riješen. PSG je kući vrlo opasan, a u Pariz nosi i gol u gostima koji će Borussiji dosta otežati čuvanje rezultata.

"U uzvratu ćemo morati igrati ovako dobro, čak i bolje. Bilo je ovo vrlo dobro, ali na Parku Prinčeva ćemo morati igrati 90 ili 95 minuta, a da u isto vrijeme budemo vrlo čvrsti, vrlo kompaktni uz inteligentnu igru. No uz to ćemo i igrati! Mi smo takva momčad, mi moramo ići naprijed i stvarati svoje prilike", entuzijastično je uzvrat najavio stručnjak na klupi njemačkog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!