Nogomet

Tuchel nakon poraza u Dortmundu: 'Ne žalim zbog svojih odluka'

Matej Kačan • utorak, 18.02.2020.
Tuchel nakon poraza u Dortmundu: 'Ne žalim zbog svojih odluka'

Nogometaši PSG-a poraženi su s 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka kod Borussije Dortmund. Nakon poraza je pred novinare RMC-a stao trener gostiju Thomas Tuchel...

PSG je na gostovanju kod Borussije Dortmund izgubio s 2:1, a mnoge je iznenadila postavka trenera Tuchela koji je Parižane izveo u 3-4-3 sustavu. No trener gostiju ne žali za tom odlukom ni nakon poraza.

"Ne žalim za ničim. Lako je biti trener kad nisi trener, kad možeš gledati utakmicu i analizirati je poslije. Ja moram te odluke donijeti prije susreta, donio sam odluke kakve sam donio i preuzimam odgovornost za to. Nitko ne može znati što bi se dogodilo da smo igrali u drugom sustavu. Tako je kako je, ali žaljenja nema."

U nekoliko je navrata izgledalo kao da obrana gostiju nije uigrana u ovakvom sustavu. Velike su probleme gostima radili brzi napadači i krila Borussije, posebno Haaland i Jadon Sancho.

"Ne mislim da obrani fali ritma. Mislim da su Kimpembe, Thiago i Marquinhos odigrali vrlo dobro. Bilo im je vrlo teško jer su igrali protiv igrača visoke kvalitete. Možda nam fizički fali malo ritma. Borussia je odigrala sedam utakmica manje od nas u istom vremenskom razdoblju, a imala je i dan viška kako bi se odmorila za ovaj susret. No naša tri braniča su dobro igrala i zadovoljan sam s postavom s tri natrag i dva veznjaka. Bilo je teško, ali tako je u Dortmundu."

Osim obrane, i igrači u napadu nisu bili precizni, a činilo se kako nije bilo ni one prave veze među njima. Iako su u prednjoj liniji PSG-a najveće i najskuplje svjetske klase, tek je Neymar pronašao put do domaće mreže.

"To je jednostavno tako. Oni su presudni i važni igrači za nas, ali nekad se dogode i ovakve utakmice. Izgubili smo, ali nije ovo kraj. Imamo uzvrat na Parku Prinčeva i tamo ćemo igrati bolje. To je velik izazov za nas, analizirat ćemo utakmicu i prvo se pripremamo za Bordeaux, a ne Borussiju", zaključio je njemački strateg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!