Tenis

Borna Ćorić uz puno muke preko mladog Brazilca do četvrtfinala Rija

Branimir Korać • petak, 21.02.2020.
Borna Ćorić uz puno muke preko mladog Brazilca do četvrtfinala Rija

Mladi Brazilac Thiago Seyboth Wild stvorio je dosta problema Borni Ćoriću u osmini finala turnira u Riju. Brazilac ga je odveo sve do tie-breaka trećeg seta, ali tamo je Borna ipak bio uspješniji...

Borna Ćorić igrat će u četvrtfinalu turnira u Riju de Janeiru. Na putu do tamo za protivnika je imao mladog Brazilca Thiaga Seybotha Wilda, inače bivšeg finalistu juniorskog US Opena i igrača od kojeg se u Brazilu puno očekuje. Zašto je tako, pokazao je u ovom dvoboju.

Ćorić se dosta mučio i samo je u prvom setu dominirao i bio dosta bolji protivnik. Brazilac je tu bio impresioniran, ali vrlo brzo stvari su se okrenule.

Borna je u meč ušao s autoritetom i došao je do breaka u četvrtom gemu kada je iskoristio petu break loptu u tom gemu i uzeo servis protivniku. Seyboth Wild vratio se nakratko smanjivši na 4:3, ali odmah gubi servis, a ubrzo i set iako je imao 0:40 kod 5:3.

Drugi set donosi potpuno drugačiju priču i tu Ćorić ima priličnih problema. Bornina igra dosta je pala te Brazilac lakoćom uzima set s visokih 6:1.

Ušlo se u treći set gdje su obojica čvrsto držali servis do završnice kada je Borna ušao u probleme. Kod 5:5 Brazilac je došao do 0:40, ali Ćorić se izvukao i izborio tie-break kroz koji ipak odlazi do pobjede. U njemu je poveo s 4:0, Seyboth Wild se vratio na 4:4, ali Borna ipak dovršava posao i odlazi do četvrtfinala.

U četvrtfinalu će igrati protiv Talijana Lorenza Sonega.

ATP Rio, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska, 5) - Thiago Seyboth Wild (Brazil) 6:3, 1:6, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!