Tenis

Tsitsipas bez većih problema do drugog naslova u Marseilleu u nizu

Matej Kačan • nedjelja, 23.02.2020.
Tsitsipas bez većih problema do drugog naslova u Marseilleu u nizu

Završen je ATP turnir u Marseilleu, a pobjednik je Grk Stefanos Tsitsipas. On je s pozicije drugog nositelja došao do finala u kojem je sa 6:3 i 6:4 svladao Felixa Auger-Aliassimea...

Drugu godinu za redom pobjednik ATP turnira iz serije 250 u Marseilleu je Grk Stefanos Tsitsipas. Grk očito voli mediteranski ugođaj Azurne obale pa je i ove godine došao do finala kao drugi nositelj, a u finalu je bez većih poteškoća svladao Kanađanina Felixa Auger-Aliassimema.

Tsitsipasu je za pobjedu trebalo sat i pol tenisa te dva seta, a u prvom je setu Tsitsipas iskoristio slab postotak prvog servisa Kanađanina za break u četvrtom gemu i 3:1.

Jedini dramatičan trenutak prvog seta bio je pri 5:3 i Tsitsipasovom servisu kad je Auger-Aliassime došao do 15:40 te tri lopte za povratak u meč, ali je Grk to okrenuo i iskoristio prvu set loptu.

Drugi se set lomio točno u sredini. Nakon početnih 2:2 i sigurnih servisa sa svake strane je došlo nestabilnorazdoblje oba tenisača u petoj, šestoj i sedmoj igri. Sve tri su završile breakom, a u takvoj se igri bolje snašao Tsitsipas koji je uzeo dva servisa Kanađanina.

Nakon toga nije bilo teško privesti meč kraju pa je sa sigurna dva servis gema Grk došao do 6:4 i pobjede od 2-0 za naslov. Sjajno je ovo došlo Tsitsipasu koji nije imao pretjerano dobar ulazak u sezonu, a sada osokoljen naslovom kao drugi nositelj ide i na turnir u Dubaiju.

ATP Marseille, finale:
Felix Auger-Aliassime (Kanada, 7) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) 3:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!