Košarka

Ragusa dolazi u Zadar po nastavak stopostotnog niza: 'Maksimalno ozbiljno u svaku utakmicu'

Branimir Korać • petak, 28.02.2020.
Ragusa dolazi u Zadar po nastavak stopostotnog niza: 'Maksimalno ozbiljno u svaku utakmicu'
Foto: Pixsell

Košarkašice ovog vikenda imaju na rasporedu susrete 15. kola, a u Zadru istoimeni domaćin dočekuje lidera Ragusu. Gošće su veliki favorit, ali svejedno s dozom opreza ulaze u ovaj susret...

U 15. kolu 1. HKL za žene Zadar dočekuje Ragusu u susretu u kojem su gošće iz Dubrovnika jasni favoriti. Trener Zadra Toni Matešić svjestan je razlike u kvaliteti između ove dvije ekipe.

"Ovaj susret iskoristit ćemo kako bi isprobali neke stvari koje smo uvježbavali tijekom tjedna. Nemamo se tu što previše nadati, svjesni smo snage Raguse koja je bez poraza i vjerojatno će tako i ostati. Imaju deset jako dobrih seniorskih igračica što je izuzetak. Nas je dosta poremetila ozljeda Anđele Oštrić, krpamo se s mlađim curama, ali zasdad još to nije kako treba biti", kaže Matešić za Sportnet.

Zadranke imaju jako težak i neugodan raspored.

"Imamo najteži raspored od ovih ekipa, igramo kod kuće s dvije najbolje ekipe Ragusom i Trešnjevkom, a u goste idemo FSV-u i Požegi."

Zadar je na omjeru 5-9 i drži petu poziciju, ali pretposljednja Plamen Požega je na omjeru 4-10 što dovoljno pokazuje kolika je gužva na ljestvici. I dok će Zadar prolaziti kroz neizvjesnost do kraja sezone, Ragusa je na vrhu sa svih 14 pobjeda. Trener Braslav Turić ne dopušta opuštanje i traži pravi pristup.

"U svakoj utakmici moramo imati ozbiljan pristup. Zadar je relativno domaćinska ekipa, ima Vrsaljko koja je sjajna pod košem i pravi je lider, nju moramo maksimalno neutralizirati. Tu su i dva beka Nika Jelenković i Ivana Dujić koje su opasne na šutu za tri poena i ulazu u desnu stranu. Ostatak je nešto mlađi i neiskusniji, ali dobro smo se pripremali tijekom tjedna te se nadam da ćemo dobro odigrati pred ono što nas očekuje u završnici, a to su susreti s Trešnjevkom i Medveščakom", kaže Turić za Sportnet.

Susret u Zadru na rasporedu je u subotu od 18 sati.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!