Nogomet

Zlatko Dalić objavio imena kandidata za nastup na turniru u Dohi, mnogo pretpoziva

Matej Kačan • ponedjeljak, 09.03.2020.
Zlatko Dalić objavio imena kandidata za nastup na turniru u Dohi, mnogo pretpoziva
Foto: Pixsell

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je prvo okupljanje u 2020. godini, a povod je prijateljski turnir koji je na rasporedu u Dohi krajem mjeseca. Izbornik Zlatko Dalić objavio je imena kandidata za nastup na tom turniru na kojem će Hrvatska igrati 26. ožujka protiv Švicarske te 30. ožujka protiv Portugala.

Na konferenciji za medije je hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio imena igrača koji konkuriraju za prijateljski turnir koji bi se trebao održati u Dohi. Na popisu je ono najbolje što Hrvatska trenutno ima, a popis pretpoziva je širi nego inače.

Izbornik je kazao kako se reprezentacija sprema za turnir kao da je sve u redu jer je situacija s koronavirusom ono na što se ne može utjecati. Na popisu su i reprezentativci koji igraju u talijanskoj Serie A i koji bi mogli dobiti zabranu odlaska na turnir.

Zbog toga je pretpopis širi te će "Talijane" u slučaju zabrane zamijeniti igrači koji su dobili pretpoziv. Izbornik je naglasio i kako je od vratara na pretpozivu Lokomotivin Ivo Grbić koji je blizu pozicije trećeg golmana u slučaju problema Lovre Kalinića s formom ili zdravljem.

"Vi znate da ja neću odstupati od svojih principa i od igrača koji su tu i koji su bili tu u kvalifikacijama. Trebali bismo za dva tjedna putovati u Dohu i igrati dvije jako kvalitetne utakmice. Iskreno se nadam da neće biti otkazivanja i situacija koje nam ne odgovaraju. Pratit ćemo situaciju, ponašamo se kao da će biti sve u redu. Iznimno veći broj igrača je na pretpozivu zbog ove situacije, moramo biti spremni ako se dogodi nešto nepredvidivo. Ja sam u kontaktu sa svima gotovo svakodnevno i za svakog igrača znam kompletnu situaciju", istaknuo je izbornik.

Popis igrača za turnir u Dohi:

VRATARI: Lovre Kalinić (Aston Villa), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town)

OBRANA: Tin Jedvaj (Ausburg), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Mile Škorić (Osijek), Šime Vrsaljko (Atletico), Dario Melnjak (Rizespor), Dejan Lovren (Liverpool)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mario Pašalić (Atalanta), Mateo Kovačić (Chelsea), Mateo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina)

NAPAD: Nikola Vlašić (CSKA), Ivan Perišić (Bayern), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Josip Brekalo (Wolsfburg), Ante Rebić (Milan)

PRETPOZIVI: Ivo Grbić (Lokomotiva), Josip Juranović (Hajduk), Domagoj Bradarić (Lille), Filip Bradarić (Celta), Filip Benković (Bristol), Mirko Marić (Osijek), Antonio Čolak (Rijeka)

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!