Nogomet

Bišćan objavio popis: 'Motiv uvijek mora biti tu'

Matej Kačan • ponedjeljak, 09.03.2020.
Bišćan objavio popis: 'Motiv uvijek mora biti tu'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske U-21 nogometne reprezentacije Igor Bišćan objavio je popis igrača koji konkuriraju za dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro...

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija igra dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Škotske u gostima 27. ožujka te protiv Litve u Puli 31. ožujka, a popis za te susrete je objavio izbornik Igor Bišćan koji se povodom toga kratko osvrnuo na situaciju u kojoj se reprezentacija nalazi.

"Situacija nije idealna, imamo šest kola do kraja, a trebat će nam možda i pet pobjeda jer smo u teškoj situaciji. Škotska je težak rival, igraju pravi otočki nogomet, na rezultat, a ne dojam. Bit će u Škotskoj jako teško, ali ostajem pri tome da smo bolji i da moramo biti pametniji nego protiv Čeha", oprezan je, ali i optimističan izbornik.

Hrvatska je već dva puta kiksala i to na glupe načine. Bolja je na terenu reprezentacija bila i od Češke i Škotske, ali je ipak primala golove od inferiornih protivnika.

"Od Čeha smo izgubili na sličan način kao i protiv Škota, zakasnili smo s pripremom na njihov nogomet. Oni su bez rizika čekali naše greške, a i smo na isti način primali golove i gubili bodove. Trebamo iz toga izvući pouku."

Bišćan je o minutaži svojih igrača u klubovima kazao kako bi volio da igraju više, ali da mu je drago zbog povratka nekih igrača. Dobra strana rasporeda je što prva dolazi Škotska pa se može kombinirati prije Litve, ali prava na kiks više nema.

"Motiv uvijek mora biti na maksimumu i to je prioritet. Da nema motiva oni ne bi bili tu gdje jesu. Važno je da ga dobro kanaliziraju, a mi smo tu da ih naučimo. Brekalo je nijansu iznad pa je logično da je dobio poziv za A vrstu, pogotovo kad je Perišić upitan", kratko je tu situaciju pojasnio izbornik.

Popis U-21 reprezentacije:

Adrian Šemper (Chievo), Marin Šverko (Sonnenhof Grossaspach), Borna Sosa (Stuttgart), Vinko Soldo (Slaven Belupo), Branimir Kalaica (Benfica), Martin Erlić (Spezia), Luka Ivanušec (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Sandro Kulenović (Dinamo), Lovro Majer (Dinamo), Mario Ćuže (Dinamo), Dominik Kotarski (Ajax), Daniel Štefulj (Rijeka), Boško Šutalo (Atalanta), Joško Gvardiol (Dinamo), Tonio Teklić (Varaždin), Kristijan Bistrović (CSKA Moskva), Ivan Posavec (Varaždin), Petar Musa (Slavija Prag), Ivan Lepinjica (Rijeka), Leon Kreković (Hajduk),Ante Palaversa (Oostende)

Pretpozivi: Ivan Nevistić (Varaždin), Bruno Bogojević (Slaven Belupo), Hrvoje Smolčić (Rijeka), Mihael Žaper (Osijek), Ivan Delić (Istra 1961)

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!